Celeb

VV Attila nevében gyűjt pénzt egy csaló

Létrehozva: 2012.05.09.

Több mint háromezer követője van már annak a Facebook-oldalnak, amit egy leleményes csaló Knap Attila (Atika) néven regisztrált a legnagyobb közösségi oldalra.

 

– Jelezte az egyik ismerősöm, hogy a nevemen fut egy oldal, ami megtévesztően hitelesnek tűnik, hiszen a magam készítette friss, privát fotóimmal van tele – meséli felháborodottan Attila.

– Utánanéztem, és kiderült: valaki nemcsak a nevemet használja, de rendszeresen lelopja az oldalamról az általam készített képeket is. A minap egy olyan bejegyzést tett közzé, amiben emelt díjas SMS-szavazásra buzdít. A szöveg úgy szólt, hogy „legyetek szívesek, küldjetek erre a számra egy üzit! Nagy meglepetés készül, a későbbiekben elmondom, miről van szó.” Sajnos sokan vannak, akik belesétáltak a csapdába. Megkerestem a Facebookot működtető szakembereket is, hogy tiltsák le az oldalt, de ez sajnos nem megy egyik napról a másikra. Jó hír viszont, hogy személyesen írtam ennek az alaknak, hogy azonnal fejezze be a jogsértő magatartását, és azóta törölte is a felhívást. Valószínűleg jogi útra terelem a dolgot, mert ez már túlmegy minden határon.

Dr. Hyross Virág ügyvédnő szerint akár börtönbüntetést is kaphat a csaló.

– Aki jogtalan haszonszerzés céljából mást tévedésbe ejt vagy tévedésben tart, csalást követ el – mondja a jogásznő. – Ennek minősített esete, ha azt üzletszerűen követik el, és legalább kisebb kárt okoz. A károkozás mértékétől függően akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek