Celeb

Summernek szerelme fontosabb volt a sikernél

Brugós Bernadette

2012. május 21. hétfő 15:45

A diszkózene a New York-i melegek, feketék és latinok által kedvelt, zárt körű klubokban született. So-rozatunk első részében Donna Summert, a múlt héten elhunyt dívát mutatjuk be.

Donna Adrian Gaines, ismertebb nevén Donna Summer 1948. december 31-én szüle-tett Bostonban. Édesapja hentesként, édesanyja tanítónőként dolgozott. A kis Donna állítólag egyszerre tanult beszélni és énekelni.

Aztán elérkezett az első fellépés is. A leányzó tízévesen debütált egy vasárnapi templomi misén. – A harmadik sorból már nem lehetett látni, olyan pöttöm volt, de a hangja tisztán hallatszott – mesélte büszkén Andrew Gaines, a sztár édesapja. – Életem egyik legemlékezetesebb élménye volt, amikor meghallottam a saját hangomat. Abban a pillanatban mintha Isten szólt volna hozzám. Azt súgta nekem, Donna, nagyon-nagyon híres leszel – emlékezett a néhai diszkódíva az egyik interjújában.

Innentől kezdve megállíthatatlanná vált. Tizennyolc évesen, hetekkel a gimnáziumi érettségije előtt, az apja tiltakozása ellenére, Münchenbe utazott. Szerepet kapott a Hair című musical színpadi változatában. 1974-ben kiadták első albumát Lady of the Night címmel, ami Európában hatalmas sikert aratott. Egy évvel később Donna feleségül ment egy német énekeshez, Helmuth Sommerhez, innen jött a művészneve, a Summer, s ebben az esztendőben a fiatal énekesnőt utolérte a várva várt világsiker is. A Love to Love You Baby pillanatok alatt az amerikai slágerlisták élére került.

Donnát kikiáltották a diszkó koronázatlan királynőjének. – Kislányként fogalmam sem volt róla, mi az a hírnév. Azt hittem, annyit jelent, hogy az emberek felismernek az utcán, de hamar rá kellett jönnöm, az ismertség teher. Igyekeztem két lábbal állni a földön, mert a siker hűtlen szerető. Hamarabb faképnél hagy, mint gondolnád – vallotta be a díva egy tíz évvel ezelőtt adott interjújában.

Így is történt. A nyolcvanas években Donna Summer népszerűsége alábbhagyott. A diszkózene kiment a divatból, beköszöntött a hiphop, George Michael meg a vézna szupermodellek kora. – Mindig arra vágytam, hogy szeressenek. Imádtam énekelni, de az igazi siker és boldogság számomra az volt, ha egy férfi teljes szívéből szeretett – mondta Donna Summer, aki mára szimbólum lett. A csillogás, az örök szerelem és szenvedély jelképe, aki 63 évesen 2012. május 17-én hunyt el.

További cikkek

Szakítás

Újabb fordulat, Kulcsár Edina friss szerelme is elhagyta a családját

Ez is érdekelhet

life.hu

"Rám talált a SZERELEM!"- Ezzel a magyar zenésszel jött össze Kulcsár Edina

borsonline.hu

Újabb fordulat, Kulcsár Edina friss szerelme is elhagyta a családját

she.life.hu

5 dolog, ami miatt teljesen rákattantam a Vaják című sorozatra

mandiner.hu

Karácsony: Szarok rá, hogy mi van a városházi hangfelvételeken

szon.hu

Megrázó képek - szörnyű dolog történt ma délelőtt a Széna téren

origo.hu

Meghalt 99 éves korában Mussolini titokban született lánya

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Montenegró középdöntős; búcsúzott Szlovákia

origo.hu

Ez történik most a Szuezi-csatornában ott, ahol az Ever Given tavaly keresztbe fordult

borsonline.hu

Borzasztó felfedezés: így fog elpusztulni a Föld

mandiner.hu

The Spectator: az Orbán Viktor elűzésére tett próbálkozás darabokra hullik

origo.hu

Családja gyászolja a budapesti rablóüldözőt, aki hősi halált halt