Celeb

Pofon miatt házasodott meg Koncz Gábor

Takács Gabriella

2012. május 9. szerda 13:45

Több mint negyven éve áll a színpadon, közel négyszáz filmben játszott. Egy élő legenda, 73 évesen is talpig férfi. Sorozatunk mai részében Koncz Gábor feleségeiről mesél.

 

Koncz Gábor főiskolásként is kilógott társai közül. Osztálytársai nehezményezték, hogy soha nem tartott velük a bulikba. Ő inkább dolgozott. Az Ódry Színpadon tologatta a díszleteket, monológokat tanult meg, magát rendezte, világította be. Tanárai szerint már egészen fiatalon felismerte, hogy ez egy magányos szakma, és csak akkor érvényesülhet, ha keményen meg is dolgozik érte. Azért a lányokra próbált időt szakítani. A színművészt egész életében körülrajongták a nők, ami nem is csoda, hiszen tehetségéhez férfias külső párosul, ráadásul mindig úri emberként viselkedett a hölgyekkel. Első feleségére az uszodában figyelt fel.

– Tizennyolc éves volt, és nagyon csinos, észrevettem, hogy milyen jól úszik. Odamentem a medence végéhez, és megvártam, míg előbukkan a vízből. Majd a következőt mondtam:

„Nézz meg engem jól! Én Koncz Gábor vagyok, végzős színinövendék, öt perc múlva visszajövök, és döntsd el, hogy menjek vagy maradjak.” A fiatal lány zavarában csak hebegett-habogott, de arra kérte a fiút, hogy maradjon. Az érettségire készülő lány és a huszonkét éves fiú két hónapon keresztül jártak kéz a kézben, „csak úgy, szűziesen” – ahogy a színművész fogalmazott.

Ám egy este tíz óra helyett fél tizenegyre kísérte haza a postaigazgató leányát. Az ifjú Koncz Gábor még a lépcsőházban volt, amikor hallotta, hogy a dühös apa megpofozta kedvesét. A színész bekopogtatott a lakásba, és komoly döntés elé állította a lányt. „Öt perced van, hogy eldöntsd, hogy így, egy szál ruhában jössz velem vagy maradsz.” Az apa a rendőrséget akarta hívni, de a színész a telefonra tette a kezét. A lány pedig a szerelem mellett döntött. – Úgy követett, mint egy kiskutya. Az első éjszakát a kollégiumban töltötte a lány osztálytársaimmal. Az esküvőnkön, a Bakáts téri templomban pedig ők énekelték az Ave Mariát – emlékezett vissza a Névtelen vár egykori ura.

Gábor házassága tizenkét évig tartott. 1971-ben ebből a kapcsolatból született meg első lánya. Tekla jelenleg egy kereskedelmi cég vezetője.

A színművész a nyolcvanas évek elején újra megnősült. Második felesége nemcsak csinos külsejével, hanem csípős nyelvével is elbűvölte későbbi férjét.

– Egy buliban ismertem meg. Amikor belépett, a karján tartotta a kabátját, és azt nézte, hogy hová tehetné le. Megkérdeztem tőle, hogy segíthetek- e. Erre ő: „Amennyiben te vagy a fogas, akkor igen”. Rögtön megtetszett, és a buli után hazavittem, majd búcsúzóul elkértem a számát – mesélte az ország macsója, aki két hétig direkt nem hívta a csinos kozmetikuslányt, mert mint mondja, azokat a nőket, akiket valóban akart, soha nem rohanta le.

(Folytatjuk)   

További cikkek

Gyász

Összeszorul a szív: gyermekei így búcsúztak Csollány Szilvesztertől

Utolsó

Ez volt Csollány Szilveszter utolsó tévés szereplése - videó

Ez is érdekelhet

life.hu

Döbbenetes dolgot állít Csollány Szilveszterről és a lélegeztetett betegekről a pszichoterapeuta

life.hu

5 tipp az intim egyensúly fenntartásáért

magyarnemzet.hu

Bangóné még nem adta vissza az országgyűlési mandátumát

szon.hu

Véletlenül lőtt a vadász, 2 kilométerrel odébb meghalt egy újfehértói ember - Nem érzi magát bűnösnek

origo.hu

Emiatt halnak meg sokan szex közben

nemzetisport.hu

Kerékpár: Bernal több műtéten esett át, súlyos állapotban van

origo.hu

Megbírságolta az egyik legnagyobb hazai biztosítót az MNB

nemzetisport.hu

Gyász: Amerikától Ausztráliáig – külföldön is megemlékeztek Csollány Szilveszterről

borsonline.hu

Ennek a 3 csillagjegynek minden sikerülni fog 2022-ben

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a svédek nem játszanák le a helyosztót, ha nem jutnak elődöntőbe

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben