Mivel csökkentheted csaknem felére a hallásromlás kockázatát?

Mivel csökkentheted csaknem felére a hallásromlás kockázatát?

omega-3
PUBLIKÁLÁS: 2020. június 04. 08:13
Sokan úgy gondolják, hogy a hallásromlás a korosodással együtt járó elkerülhetetlen folyamat.

Sokan úgy gondolják, hogy a hallásromlás a korosodással együtt járó elkerülhetetlen folyamat.

Ma már azonban tudjuk, hogy a halláscsökkenés folyamatához számos rizikótényező járul hozzá, melyek ismeretében több hallásvédő hatóanyagra is fény derült. Az egyik legjobb ilyen hallásvédő vegyület az omega-3-zsírsav.

Fotó: 123rf.com

Több tanulmány is kimutatta az omega-3 hallásvédő hatását. Hetente két adag hal például az 50 felettiek körében 42 százalékkal csökkenti a hallásromlás rizikóját azokhoz képest, akik ennél kevesebb halat fogyasztanak. Az omega-3 rendszeres fogyasztása egyértelműen segíthet megelőzni, illetve késleltetni a halláscsökkentést.

Ha nem akarunk halat enni, mert nem szeretjük, vagy vegánok vagyunk, akkor növényi forrásból is hozzájuthatunk. A lenmag, a lenmagolaj, a chia mag, az avokádó és a dió is jelentős mennyiséget rejt. Egyetlen evőkanál lenmag nagyjából ugyanannyi omega-3-zsírsavat tartalmaz, mint 100 gramm hering, kb. 2300 mg-ot. Az omega-3-zsírsavat étrendkiegészítő formában is fogyaszthatjuk, de természetes forrásból is nagyon könnyű bevinni a szervezetbe.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.