Egészséges ételek is károsíthatják a fogakat

érzékszervek
PUBLIKÁLÁS: 2018. augusztus 17. 18:00
Nemcsak a cukros ételek és italok fogyasztása lehet ártalmas a fogakra, hanem a gyümölcsök savas kémhatása is gyengítheti a fogzománcot és okozhat fogszuvasodást, már a tejfogaknál, gyermekkorban is – mondta Tóth Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinikájának igazgatója.

Nemcsak a cukros ételek és italok fogyasztása lehet ártalmas a fogakra, hanem a gyümölcsök savas kémhatása is gyengítheti a fogzománcot és okozhat fogszuvasodást, már a tejfogaknál, gyermekkorban is – mondta Tóth Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinikájának igazgatója.

Savas ételek fogyasztása után érdemes vizet vagy tejet inni, ezzel megelőzve a fogzománc károsodását –fűzte hozzá.

A fogzománc kopása általában nem az elfogyasztott savas italok mennyiségére, hanem a fogyasztási idő hosszúságára vezethető vissza, éppen ezért a gyümölcslevek, szénsavas üdítőitalok egész napos, lassú kortyolgatása komoly problémához vezethet – fűzte hozzá Tóth Zsuzsanna.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.