Békéscsabán készül az ország legfinomabb lángosa

Magyarország
PUBLIKÁLÁS: 2016. október 07. 11:48
A békéscsabai Mester Lángos Büfé végzett a "Vénusz kedvenc lángosozója 2016" versenyen. A Balatonon továbbra is a Tihanyi Piac Lángossütői a legjobbak.

A békéscsabai vasútállomás közelében található, 2008 óta működő Mester Lángos Büfé 840 szavazattal végzett a nagy lángos megmérettetés első helyén, és érdemelte ki így a „Vénusz kedvenc Lángosozója 2016" címet, illetve az ezzel járó 500 liter minőségi napraforgó-étolaj nyereményt.

Fotó: Molnár Előd -Vénusz/Well PR

„Tavaly a második helyen végeztünk, így nagy örömmel töltött el, hogy ebben az évben sikerült a mezőny élére törnünk" - nyilatkozta a nyertes, Szpisják György. Különösen azért vagyok büszke erre a győzelemre, mivel a lángos tésztáját, amit vendégeink úgy szeretnek, jómagam kísérleteztem ki és tökéletesítettem majdnem fél éven keresztül. Ilyenkor úgy gondolom, hogy megérte. Ami pedig a feltéteket és a töltelékeket illeti, mi nem spórolunk semmivel - sem a mennyiséget, sem a választékot illetően. Jelenleg 56-féle lángosból választhatnak a vásárlók, mely a töretlen kísérletezési kedvünknek köszönhetően folyamatosan bővül".

A második helyen idén a Balatonmáriafürdőn található Gyufa Büfé végzett, a harmadik pedig a dorogi Dénes Lángossütő lett.

A balatoni különdíj esetében úgy tűnik, hogy a Tihanyi Piac Lángossütői letaszíthatatlanok a trónról, ugyanis megújult néven, de változatlan lelkesedéssel győzedelmeskedtek. Ezzel immár egyhuzamban harmadik éve érdemelték ki a „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója" címet.

Az idei Vénusz Lángos Voks egy teljesen új platformon, a www.langosvoks.hu oldalon várta a lángosozókat és lángosrajongókat. Az egyre bővülő országos lángos adatbázis így az idei verseny végére, már 657 lángozóval büszkélkedik, így amennyiben nem szeretné a véletlenre bízni a dolgot, érdemes ránéznie az országos lángos-térképre, ha finom lángost keres.

A verseny során az ideális lángosról kiderült, hogy a szavazók ebben az évben is egyöntetűen a roppanós, közepesen vastag tésztájú, sok tejföllel és fokhagymával ellátott verziókat kedvelik leginkább.

A klasszikusok mellett egyre nagyobb teret nyernek a töltött, illetve a különlegesebbnél különlegesebb variánsok is, azonban az biztos, hogy bármilyen is legyen a kedvencünk, a lángos örök része marad a magyar nyárnak.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.