Interaktív pezsgőbár nyílt a Madách téren

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2014. március 28. 11:28
Palackkerék a bárpult mögött, buborékos italok kóstolósora és élményalapú oktatás a pezsgőről. A márciusban megnyílt Double Bubble pezsgőbár azt akarja megmutatni, hogy a pezsgők világa a borokéhoz hasonlóan sokszínű.

A Madách téren megnyílt pezsgőbárban nemcsak poharazni lehet a pezsgőket, de a betérőkkel a legnépszerűbb pezsgőtermő vidékeket is megismertetik. A borkedvelők mellett a minőségi pezsgők rajongói ugyanis egyre többen vannak hazánkban, és bár a pezsgőkultúra útjában itthon sok tévhit és előítélet áll, a Double Bubble pezsgőbár ezek ellen sorakoztatja fel meggyőző kínálatát – írják közleményükben.

Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár

Akit a buborékos italok története és sajátos tulajdonságai is érdekelnek, az a bárban többféle kóstolószett közül választva ismerheti meg azokat. Kóstolhat majd hazai palackos erjesztésű pezsgőt és egy igazi champagne-t, összehasonlíthatja Franciaország három borvidékének pezsgőit, több champagne kóstolásával pedig a házak egyedi stílusjegyeivel ismerkedhet meg. A legjobb hazai pezsgők, proseccók és spanyol cavák mellett pedig a Champagne-t is felfedezheti magának.

Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár

A pohár mellé pedig információt is kap, legyen az a tradícióiról és tévedhetetlen stílusáról híres Taittinger ház, az ikonikus Roederer, az egyedi tételeket felsorakoztató Alfred Gratien vagy egy champagne-i kistermelő, David Bourdaire gyümölcsös tételei. A kóstolást és a választást sommelierek segítik, a vendégek a termelő régiókról szóló magazint lapozgathatnak, vagy a teraszról egy plazma tévén keresztül követhetik a termőhelyről és a pezsgőgyártás lépéseiről szóló képsorokat.

A pezsgőket kiegészítő ételek és a menüsor kialakítása a korábban a Pastrami étterem konyhafőnökeként ismert Magos Zoltán chef nevéhez fűződik. Így aztán a klasszikus parmezán, brie vagy érlelt sonkatálak mellett az elmaradhatatlan kaviár és az áfonyás libamájpástétom is szerepel a kísérőfalatok között.

Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár
Fotó: Pezsgőbár

A bár kialakításánál a tulajdonosok célja a közösségi élmény hangsúlyozása volt, ezért a teraszra nyíló frontja felnyitva bárpultként szolgál, a vendéglátó területet pedig egyetlen hatalmas térré alakítja. A tervezők a bárpult mögötti champagne-fal fényes fekete felületével és beépített világításával az ikonikus pezsgőmárkák arculatát szerették volna kiemelni, míg a rendhagyó körkörös elrendezés a palackok elforgatásával teszi az összhatást mozgalmassá.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.