Szilvalekváros kolbász holnaptól a Budai Várban

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2013. október 02. 11:17
Csütörtök délután megnyitja kapuit a Budavári Pálinka - és Kolbászfesztivál, ahol 25 kiállító több mint 400 párlata közül és 15 kolbász-, valamint sajtkészítő kínálatából kóstolhatnak a látogatók. A négynapos rendezvény alatt két színpadon 21 előadó koncertje szólal meg, köztük világzenével és latin dallamokkal, kapcsolódva a Karib-térség hangulatához. Az idei vendégpárlat ugyanis a szigetvilág őshonos itala, a rum.

Fotó: Budavári Pálinka - és Kolbászfesztivál
Fotó: Budavári Pálinka - és Kolbászfesztivál
Fotó: Budavári Pálinka - és Kolbászfesztivál
Fotó: Budavári Pálinka - és Kolbászfesztivál
Fotó: Budavári Pálinka - és Kolbászfesztivál
Fotó: Budavári Pálinka - és Kolbászfesztivál
Fotó: Budavári Pálinka - és Kolbászfesztivál

A Budai Vár Hunyadi udvarában a pálinka, kolbász és sajtkínálat mellett pálinkás desszertek bőséges választékával, valamint egy igazi kuriózummal, békési szilvalekváros kolbásszal találkozhatnak a vendégek.

A Rumkert a Karib-térség gasztronómai kínálatának ad helyet, köztük karibi ételeknek, rumos édességeknek és koktéloknak, amelyeket esténként karibi zenekarok kísérnek.

Szavarinnal is készülnek

Márk Szonja, a Pastrami étterem neves cukrásza négyféle rumos desszertet készít az alkalomra: rumos csokoládészalámit, porcukorral meghintve, banános-rumos kalácspudingot, rumos karamellpudingot tejszínhabbal és szavarint, azaz kelt tésztát rumos-narancsos szirupba áztatva.

„Örültem a felkérésnek, hogy rumos desszerteket találjak ki, mert ez egy újabb lehetőség arra, hogy a jó alapanyagok fontosságára hívjam fel a figyelmet. A jófajta vaj, csokoládé és tejszín mellett érdemes minőségi alkoholt használni a süteményekben, az aromákat felejtsük el, és élvezzük a minőségi édességeket, még ha mértékkel is."– mondta Márk Szonja.

A Bacaradi Original Bar (BoB) a Rumkert koktélkülönlegességeiről és forró, rumos italairól gondoskodik, ahol minden este a márka nagykövete, Kovács Kálmán bártender keveri majd az italokat.
De a karibi hangulatú Rumkert étlapja sem lesz kevésbé színes. A specialitások közül a Jamaika-i bárány curry-ből, a Costa Rica-i mogyorós sertésből, vagy a Jamaican Jerk Chicken-ből választhatnak a látogatók október 3. és 6. között.
További információ itt: www.palinkaeskolbasz.hu

Kapcsolódó anyagok:

Zenei kísérők, amitől jobban csúszik a pálinka

Pálinkás macaron lesz a sztárja budavári pálinka- és kolbászfesztiválnak

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.