Főként gasztronómiában lesz erős a mostani hétvége: a Hiltonban exkluzív vacsorával egybekötött táncesttel, az Araz étteremben mexikói brunchcsal, a Millenárison magyaros ízekkel várják a vendégeket.
Budapesten lakik, vagy éppen erre jár, és nincs még programja az előttünk álló hétvégére? Segítünk! Összeállításunk elolvasása után már csak azt kell eldöntenie, a budavári Hiltonban romantikázna, mexikói fogásokat kóstolna, gasztrofesztiválon csatangolna, francia filmeket nézne, vagy inkább a borászat rejtelmeiben mélyedne el?
Ha igazán elegáns helyen romantikázna kedvesével a hétvégén, a budavári Hilton az Ön helye. Az öt csillagos szálloda Icon étterme tavasztól őszig minden hónap második péntekén könnyed tánczenével és finom fogásokkal várja majd vendégeit. Március 8-án a Sunny Dance Band játszik kellemes tánczenét. Repertoárjukban a swing, a rock&roll és a disco korszak jól ismert számait szólaltatják meg.
A büféasztalról olyan finomságokat kóstolhatnak meg, mint a libamáj terrin tokajis füge kompóttal vagy a konfitált kacsamell körtechutney-val. De lesz füstölt norvég lazac wasabihabbal és lazacos-rákos lasagne chardonnay mártással is. Feketeribizlivel töltött csoki mousse, esetleg Somlói mille-feuille vagy még sok más desszert zárhatja a vacsorát. A program ára a svédasztalos vacsorával és alkoholmentes italokkal fejenként 9900 forint.
Az egykori Hungária fürdő felújításával és átépítésével létrejött elegáns Araz étterem és Zara hotel vasárnaponként tematikus brunchokkal várja a vendégeket. Az 5990 forintos árban a korlátlan ételfogyasztás mellett a korlátlan italfogyasztás is benne van, sőt, a parkolás is ingyenes. A programokat színesítik a családok kedvencévé vált gyereksarok, valamint animátorok, illetve a hangulathoz illő élő zene. Ezúttal a mexikói konyháé és hangulaté lesz a főszerep.
Ráadásként az Arazban bruncholók ingyenesen használhatják a Zara hotel tetején található wellness részleget is. Ugyan márciusban még a kinti csobbanáshoz még hűvös van, a benti aprócska finn és infra szaunát, jakuzzit és medencét igénybe tudjuk venni. Sajnos pihenőteret nem alakítottak ki, így aki arra számít, hogy itt szendergi ki a bruch fáradalmait, csalódni fog. De a tetőterasz panorámájáért és egy kis úszkálásért mindenképp érdemes feljönni ide.
Március elseje óta tart a harmadik Frankofón Filmnapok az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ahol húsz új, Magyarországon még be nem mutatott filmet nézhet meg a közönség. Pénteken és szombaton még az utolsó vetítéseket elcsíphetjük. Az idei mustra még az előző éveknél is gazdagabb, mivel új országok – Algéria, Görögország és Szenegál – is csatlakoztak az eseményhez. A diákjegy 700 forintba kerül, egy filmvetítés ezer, öt film négyezer, tíz hétezer forintba kerül.
Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Kézműves Magyar Ízek Vására 2013-ban is a magyar nemzeti konyha népszerűsítését tűzte ki céljául. A korábbi hagyományokhoz hűen, az eseményen hazánk 120 kistermelője képviselteti magát, és kínálja vásárlásra minőségi kézműves termékeit március 8-10. között. Túl azon, hogy kedvenc termelőinket célirányosan felkeresve válogathatunk a legkülönlegesebb, legújabb magyar gasztronómiai portékákból, az úgynevezett Gasztropontokon egy-egy jelképes összegért, kóstolókra is szert tehetünk.
"A Gasztropontok mini-fogásait ételcsoportok köré tematizálva, a helyszínen kapható alapanyagok felhasználásával, a hagyományos magyar ízeket újragondolva tálaljuk. A tavalyi évhez képest újdonság még, hogy friss tőkehús, hal és zöldség is megjelenik az árukínálatban" – olvasható az Utazzitthon.hu kedvcsinálójában.
A nagyszabású boreseményen 160 kiállító borai és gourmet termékei közül válogathatunk március 8-án, 9-én és 10-én, az ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest pompás termeiben. Aki tudásra is szomjazik, az a 25 ültetett kóstolóból (mesterkurzusok és workshopok) biztosan talál kedvére valót.
Itt lesz az angol királyi udvar és James Bond kedvenc pezsgője, a Bollinger champagne, kóstolhatjuk Mister Amarone felejthetetlen borait az olasz Venetóból, rácsodálkozhatunk a háború sújtotta országok boraira, vagy ámulhatunk a norvég Flying Culinary Circus főzőtudományán.