Drága éttermek barátságos árakon egy héten át

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2012. november 10. 10:20
November 14-21. között háromezer, vagy ötezer forintért próbálhatjuk ki Budapest legmenőbb éttermeit, hogy konyhájuk révén utazzunk egy kicsit. Indiaira, szusira, vagy francia fogásokra vágyik? Mindent lehet!

Idén november 14-21. között ötven exkluzív étterem vesz részt háromfogásos különleges menüjével az őszi TableFree napokon. (Az éttermi napok tavaszi kiadásáról a Travelón is írtunk, itt olvashatja el élménybeszámolónkat.) A TableFree online asztalfoglalásos rendszer – és a TableFree éttermi napok – kitalálója, Alex Van Damme úgy gondolja, hogy az ínyenc vendégek és a turisták azért járnak jól, mert az általuk drágának vélt éttermek barátságos áraival, és a legjobb budapesti séfek által megálmodott ételspecialitásokkal ismerkedhetnek meg, az éttermek számára pedig új vendégkört hozhat az akció. A részvétel egyetlen feltétele az asztalfoglalás az online portálon keresztül.

Fotó: Northfoto
Fotó: Mark H. Milstein / Northfoto
Fotó: Northfoto
Fotó: Mark H. Milstein / Northfoto
Fotó: Northfoto

A menü ára 3000 vagy 5000 forint, de egyes éttermekben mindkét fajta menüsor kapható lesz. A hagyományos magyar konyha mellett a nemzeti fúziós konyhák (kínai, afrikai, mexikói, indiai, olasz, japán) ételei közül lehet válogatni. A döntésben segíthet, hogy közlik azt is, hogy gyermekbarát-e az étterem, vagy elfogad-e étkezési csekket. A háromezer forintos menük közül a Peppers! éttermet, vagy a Salaam Bombay-t ajánlanánk, ezeket már a Travelo is kipróbálta, és elégedetten távoztunk. Ötezres menüt a hidegkúti Café Provence vagy a Nobu is kínál, nemrégiben ezeket mi is meglátogattuk.

Fotó: Northfoto
Fotó: Mark H. Milstein / Northfoto
Fotó: Northfoto
Fotó: Mark H. Milstein / Northfoto
Fotó: Northfoto

A TTG Hungary az előzetes sajtótájékoztatón is részt vett, hírlevelében két helyről emlékezik meg: a Four Seasons Hotel Gresham Palotájáról, és közelében a Nad'Or Boutique Bistróról. „A látogatásra rendkívül finom falatokat készítettek a séfek. A Greshamben tök erőlevest gombás gombóccal, juhtúróval töltött palacsintát, libamáj terrine-t gesztenyével, pácolt libamellet céklával és meggyel, fehér csokoládés túródesszertet, máktortát almával. A nyáron megnyílt Duna Palota földszintjén pedig a menü részeként körtés rétessel és különleges kávékkal várták a vendégeket" – írják.

A résztvevő éttermek listájáról, és az általuk kínált menükről a TableFree weboldalán lehet tájékozódni.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.