Borútlevéllel olcsón borozhatunk Tállyán

programajánló
PUBLIKÁLÁS: 2012. szeptember 26. 14:24
Borútlevéllel kóstolhatjuk végig hétvégén a tokaj-hegyaljai Tállya borait. Szeptember 29-30-án Szent Vencel-nap alkalmából borászati és gasztro eseményt szervezett a tállyai Történelmi Borút Egyesület.

Az idei újdonság, hogy 1000 forintért Borútlevelet kínálnak, amellyel a tíz, résztvevő tállyai pincészetnél szombat reggel 10 órától kezdve két bort, egy szárazat és egy édeset, kóstolhatnak a vendégek. A kóstolási mennyiség a szokásos, féldecis adag a jellegzetes, tokaj-hegyaljai borokból.

Tíz pince egymás után

Fotó: Hmika / Indafotó
Fotó: Kurugla / Indafotó
Fotó: KRobert / Indafotó
Fotó: Faterphoto / Indafotó
Fotó: Indafoto / Indafotó

A résztvevő pincék: Palota borház, Európa centruma pinceborozó, Bagolyvár pincészet, Hollókői Mihály pincészete, Homoky pincészet, Oroszlános borvendéglő, Szirmay Kúria szőlőbirtok, Szent Benedek pincészet, Vineum borház, és Pintes vendégház.

A borkóstolás aláfestéseképp zenét adnak, az Oroszlános borvendéglőben 14-17 óráig élő jazz műsor lesz, a Homoky pincénél délután 16.30-kor a Machine Gun bluesduó koncertje kezdődik, este pedig a Bohemian Betyars lép fel. Az Európa centruma pinceborozóban maradnak a magyar nótáknál, a római katolikus templomban pedig Sebestyén Márta és a Gryllus-testvérek lépnek fel, ugyanott másnap 11-kor szőlős búcsú, és borszenteléssel egybekötött szentmise lesz.

Kiállítás és gasztro

A pincék programjain kívül lesz még látnivaló Tállyán. Szombaton reggel 7-től délutánig Kalina Gábor kádármester a műhelyében bemutatót tart a hordókészítésről, és mesél annak hagyományairól. A Szent Vencel-nap alkalmából 10 órától nyitva tart Encsy György ásvány- és kőzetgyűjteménye, és kinyitják a turisták előtt a református és az evangélikus templomot is, ahol megkeresztelték Kossuth Lajost. A Mailloth-kastély, benne a Lavotta-emlékszoba és a közép-európai művésztábor gyűjteménye, és az önkormányzat alagsorában található Tállyai Borok Háza és a Nagy Károly-ház kiállítása is nyitva lesz.

Az Oroszlános külön menüvel is készül a szőlőbúcsúra, házi capresével, konfitált kacsacombbal és aszúkrémes, barackos pitével, vasárnapra pedig erdei gombakrémleves, sertésszűz és tejberizs a menü. Szombat este borvacsorát tartanak.

Címlapkép: Krezi/Indafoto

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.