Megtalálta a gazdáját a Balatonban elveszített jegygyűrű

Nagymamáról unokára öröklött családi ereklyéket, pótolhatatlan ékszereket ad vissza a vizek mélyéről Bence a tulajdonosainak. Legutóbb egy Együtt! Örökké! felirattal gravírozott karikagyűrűt talált meg a Balatonban.
Nagymamáról unokára öröklött családi ereklyéket, pótolhatatlan ékszereket ad vissza a vizek mélyéről Bence a tulajdonosainak. Legutóbb egy Együtt! Örökké! felirattal gravírozott karikagyűrűt talált meg a Balatonban.

– El sem hiszem, hogy megtalálta valaki a gyűrűnket, nem lehetek elég hálás – kezdi mesélni szinte még most is könnyezve Balla-Bánházi Vera a történetüket a Borsnak, hiszen két nappal ezelőtt kaptak egy bejegyzést, hogy megtalálták férje gravírozott jegygyűrűjét a Balatonban.

A házaspár elmondhatatlanul hálás Bencének, amiért megtalálta, és visszaadta nekik az elveszett gyűrűt © Bors

– Vízilabdáztunk a családdal, amikor a férjem ujjáról lerepült a gyűrű, még láttuk is, hogy hova esett. Két napig kerestük, de sajnos nem találtuk meg. Azt hittük, örökké lemondhatunk róla – mondta Vera.

– Jó pár nappal ezelőtt csipogott be a fémkeresőm a Balatonban, és megtaláltam a gyűrűt. Biztos voltam benne, hogy valakinek nagyon sokat jelenthet, ezért is hívtam segítségül a Facebook erejét. Elképesztő, hogy egy nap alatt 15 ezren osztották meg a bejegyzést, és így meg is lett a tulajdonos – mondja Bárányos Bence fémkereső.

Az Együtt! Örökké! gravírozású gyűrű labdázás közben esett le Vera férjének a kezéről © Bors

Bence 10 évvel ezelőtt vette a kezébe először a készüléket, ami azóta szinte hozzánőtt az elmúlt időszakban.

– Szerencsére ma már vállalkozóként tudom csinálni a fémkeresést, hiszen naponta minimum ötször megszólal a telefonom, hogy elhagyott tárgyakat keresnek a vizekben. Elmondhatatlan érzés látni az arcokon azt a boldogságot, amikor egy-egy családi ereklyét, aminek hatalmas az eszmei értéke, visszakapnak. Talán ezért éri meg ezt csinálni – árulta el.

Bárányos Bence már több olyan ékszert és tárgyat is megtalált a Balaton mélyén, amelyekről már lemondott a tulajdonosa © Bors

A fiatal fémkereső általában ékszereket kap megbízásul, de sokszor hoz fel a vízfelszínre drónokat, telefonokat, órákat, kulcsokat, sőt előfordult már az is, hogy hajócsavarokat kellett felkutatnia a mélyben.

Ez is érdekelheti!

Pókot, kígyót és babakocsit is hagytak a buszon

Nagyértékű autóritkaságokat talált egy diák nagymamája garázsában – fotók

– Azt szeretném elérni, hogy mindenkihez eljusson: ha elveszik valami a vízben, az nem azt jelenti, hogy soha többé nem látja viszont. Hívjon engem, és én megtalálom – ígéri Bence.