Kórházi őrt ütött meg egy apuka a Gyermekszív központban, majd felrohant a második emeletig és feljelentette az orvosokat

Míg a koronavírus-járvány első hullámában itthon is és szerte a világban ünnepelték az egészségügyi dolgozókat, úgy tűnik, a hála és a szeretet érzése a második hullámra bizony elmúlt. Ahogy tavasszal, most is látogatási tilalom van a legtöbb kórházban és egészségügyi intézményben. Tavasszal teljesen természetes volt, hogy ezzel is védjük az elesetteket és a vírusra fogékonyabbakat, most ősszel azonban ez az intézkedés már olyan indulatokat szül, hogy egy apuka meg is ütötte emiatt a kórházi dolgozókat.

A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív központjában csecsemőket, egészen kicsi babákat is műtenek, akik szívbetegséggel születtek, sőt itt végeznek az országban egyedül gyermek-szívtranszplantációt is, az ott dolgozók vállát tehát alapból is igen súlyos teher nyomja: az aprócska életek védelme és megmentése, bármi áron. Látogatási tilalom van érvényben itt is, ám ezt egy apuka nem volt hajlandó felfogni.

Ez is érdekelheti

Az orvosokat is ledöbbentette, mennyire szétroncsolta a koronavírus a korábban makkegészséges fiatal nő tüdejét

Brutális fotó - orvosok tucatja áll körbe egy arcot, amihez nem tartozik ember

Koronavírus: harmadszor adott vérplazmát a magyar doki, Andréka Péter – Fotók

Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk. Tegnap rendőrségi feljelentést is kellett tennünk. Egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott dolgozó kollegák, hiába mondták, hogy látogatási tilalom van érvényben, az elkövető félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig – írta a kórház közleményében.

A doktorok mindent megtesznek a gyerekekért © GOKI / Őszi Szilvia

A biztonsági őr csak a második emeleten érte utol az apukát és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet COVID-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel – az ingyenesen biztosított – szájmaszkot.

Ez is érdekelheti

Szépen cseperedik az újszíves Ricsi

Szívszorító! Hat gyerek életét fogja megmenteni az elhunyt tízéves kislány - videó

Testvéri szeretet - különleges ajándékot kapott egy férfi, ikertestvére heréit

Az illető erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő őrt.

Nem az első eset

– Az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen fájó történés, több kritika ért minket a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeinkért. Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek – írták, majd hangsúlyozták, nem csak a betegeket, hanem a dolgozókat is féltik a járványtól.

#szeresdadokit Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást...

Közzétette: Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet – 2020. szeptember 17., csütörtök


Ők is emberek

Mi, az Intézetben dolgozók is emberek vagyunk. Vannak gyermekeink, szüleink, mi is megfázunk, másfajta vírusok is jönnek-mennek, iskolából, óvodából kerül be a családba és lehetnek olyan tüneteink, ami miatt egyik pillanatról a másikra otthon kell maradnunk. Óráról órára tervezzük újra a műszakokat, de összes igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy a betegek érdekei legyenek mindenek felett. Mert mi szívvel dolgozunk! – írták a kórházi dolgozók, akik azt mondják, hogy a korábbi kezdeményezések (Etesd a dokit!, Szépítsd a dokit!) helyett elég lenne nekik az is, ha pusztán szeretnék és megbecsülnék őket.