Kaposvári kecskegyilkosság – Bosszúból vágta le Rozi fejét a kegyetlen remete

Tizenhat évesen az egyik kaposvári temetőben összefirkálta a sírokat, egy hónapja pedig azért ítélték el, mert fogva tartotta a barátnőjét. Ny. Ádám most a helyi állatmentők kecskéjét mészárolta le.
Tizenhat évesen az egyik kaposvári temetőben összefirkálta a sírokat, egy hónapja pedig azért ítélték el, mert fogva tartotta a barátnőjét. Ny. Ádám most a helyi állatmentők kecskéjét mészárolta le.

„A magyarok a leölt állatok fejét területük határán kitűzték, ezzel mutatva erejüket és elrettentve a betolakodókat”

– ezt hirdette magáról a sajtóban csak kegyetlen remeteként emlegetett Ny. Ádám, aki az írásához hűen levágott kecskefejekkel vette körül a rozoga erdei viskóját. A nomád körülmények között élő 28 éves férfi azután vált országosan ismertté, hogy a barátnője ruhátlanul menekült előle tavaly a kaposvári erdőben. Ugyan a nő sanyargatásáért egy hónapja 3 és fél évre ítélték, értesüléseink szerint ő az, aki múlt héten levágta az egyik helyi állatmentő egyesület kecskéjének a fejét.

© Ügyészség

Koponyával a hóna alatt menekült

A Rozi nevű jószág három éve került a Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesülethez, miután borzasztó állapotban, egy benzinkútnál bolyongva rátaláltak. Azóta az állatmentők kabalaállatává vált, a látogatók imádták, s rengeteget foglalkoztak vele. Ezért is okozott akkora felháborodást, amikor kiderült: valaki múlt csütörtök hajnalban beosont hozzá, levágta a fejét, amivel 7 perccel később a hóna alatt távozott. Az elkövetőt a kamera felvette, az egyesület pedig 400 ezres nyomravezetői díjat ajánlott fel. A rendőrök sem tétlenkedtek, haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és a tanúkutatást. Úgy tudjuk, végül egy lakossági bejelentés alapján sikerült azonosítani és elfogni a bujkáló elkövetőt vasárnap. A Somogy megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a 28 éves férfit bűnügyi őrizetbe vették és állatkínzás miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az egyesület elnöke tegnap egész délelőtt a rendőrségen tartózkodott, kora délután telefonon értük utol.

Így néz ki a földház egyetlen szobája belülről © Ügyészség

Zűrös ügyek

Ny. Ádám a korábbi ügyének nyomozása alatt végig letartóztatásban volt, először 2020 márciusában engedték ki, de a fellebbezés hatására júniusban visszavitték a börtönbe. A hónap végén a férfi és a védője indítványára ismét kiengedték, de aztán rövid időn belül újra visszakerült. A múlt hónapban történő ítélete előtt újra kiengedték, a kecskegyilkosság idején ezért szabadlábon lehetett.

Kilopta az állatot a menhelyről

Két évvel ezelőtt hívtak a rendőrök, miután egy közterületen, rossz állapotban napok óta bolyongó kecskéről érkezett bejelentés hozzájuk karácsony és szilveszter között. Az állat hozzánk került, állatorvost hívtunk hozzá. Napokkal később kezdett telefonálgatni a most elfogott férfi, aki azt állította, hogy a kecske az övé. Kértük, hogy igazolja az állításait, fizesse ki az orvosi költségeit, de ezeknek nem tett eleget. Végül ő maga lopta ki a kecskét a telepünkről, s még ő jelentett fel engem állatlopás miatt – magyarázta a Borsnak Boncz Edit, az állatvédők elnöke. Ezután az eset többször is megismétlődött, a szörnyű kecskegyilkosság hátterében pedig jó eséllyel ez a konfliktus állhat.

Itt lakott a fotóján késsel pózoló Ádám © Facebook

Az elfogásáig rettegtünk, de még mindig sokkos állapotban vagyunk. Nem tudunk túllépni a történteken

– tette hozzá Boncz Edit. Nagy Mónika civil állatmentő jó kapcsolatot ápol Edittel. A Borsnak elmondta: az elmúlt időszakban Ny. Ádám őt is fenyegette.

A Sátánt látta barátnőjében

Ny. Ádám nem ismeretlen a hatóságok előtt: tinédzserkorában egy kaposvári izraelita temetőben rongálta meg a sírokat, egy hónapja pedig három és fél év börtönre ítélték a barátnője fogva tartása miatt. A húszéves Tímea annyira beleszeretett Ádámba, hogy az egyetemi tanulmányait és a munkáját is hátrahagyva öt hónap ismertség után odaköltözött hozzá az erdei viskójába, ahol a férfi lovat és kecskét is tartott. A férfi munkát nem vállalt, a nő spórolt pénzéből éltek. Ny. rendszeresen kábítószert fogyasztott, de Tímea felnézett rá, utasításait elfogadta.

Rozi, az áldozat © Facebook

Az ágyban feküdtünk, felugrott, és azt mondta: Most már tudom, hogy beléd bújt a Sátán, addig ütlek, amíg ki nem verem belőled. Ekkor összekötözte a kezeimet, letépte a ruhám, és összevert, majd elnyomott egy csikket a combomon – mondta vallomásában Timi, akit a férfi a hajnali órákban kihúzott a kalyiba elé, ott még megrugdosta és otthagyta. A lánynak sikerült elmenekülnie, napokig bujkált hiányos öltözetben az erdőben. Végül egy arra járótól kért segítséget, aki hazavitte, megfürdette, felöltöztette és értesítette a rendőrséget. A férfi korábban tagadta, hogy ördög-űzést rendezett, elmondása szerint „csak összevesztek” és ezért verte meg.

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors