Az ír gázolót három gyermeke várta

Néhány napos budapesti „vendégeskedés” után visszarepült hazájába Francis Tobin. A magyar raboktól elkülönített ír gázolót felesége mindennap meglátogatta a Nagy Ignác utcai börtönben.
Néhány napos budapesti „vendégeskedés” után visszarepült hazájába Francis Tobin. A magyar raboktól elkülönített ír gázolót felesége mindennap meglátogatta a Nagy Ignác utcai börtönben.

Jövő szeptemberig biztosan börtönben marad az gázoló – erről Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter beszélt pénteken az ír igazságügyi minisztériumra hivatkozva. Hozzátette: a szigetországi minisztérium tájékoztatása szerint az ír legfelsőbb bíróság a napokban hoz döntést arról, hogy Francis Ciarán Tobinnak mennyi időt kell büntetés-végrehajtási intézetben töltenie. Ez legkevesebb ötszázkilencvenöt nap lesz.

A sajtótájékoztatóval egy időben Tobint a Liszt Ferenc-repülőtérre vitték, ahol elítéltként átadták az Interpol ír munkatársainak. A gázoló a dublini járattal kora este hagyta el Magyarországot.

Tobin itteni jogi képviseletét az ír ügyvédi iroda felkérésére a Magyar György és társai ügyvédi iroda látta el. Dr. Magyar György lapunknak elmondta: munkatársai a repülőtéren várták Tobint megérkezésekor, és pénteken is elkí-sérték őt.

– Önként jött Magyarországra, teljesen elszánt, elhatározta, hogy még a látszatát is el akarja kerülni annak, hogy valamiféleképp megúszhatja cselekedetét. A felesége mindennap meglátogatta őt a börtönben. A család kérésére többet nem közölhetek – mondta lapunknak Magyar. A Bors információi szerint Tobin asszony egy budapesti szállodában lakott. Dublinban három gyermekük várta a házaspárt.

Francis Ciarán Tobin 2000. április 9-én Leányfalun halálra gázolt egy öt- és egy kétesztendôs kisgyermeket. Két évvel később, távollétében, Magyarországon háromévi szabadságvesztésre ítélték. Hosszas diplomáciai és jogi huzavona után tavaly kiderült, hogy Tobin kész börtönbe vonulni, azt kérve, Budapest garantálja, kérelme esetén Írországban folytathatja Magyarországon megkezdett büntetése letöltését.

A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors