Tavasz kezdetén a lombos erdők bükk- és gyertyánfái alatt sok erdőjáró turistát töprengésre sarkall a medvehagyma levélszőnyeg enyhén fokhagymás, friss illata: vajon milyen ételekhez használják fel az alig három hétig tartó zöldellést?
 A gyors, egyszerűen finom és egészséges primavera étkek sorát ezúttal a medvehagymás spagetti nyitja.  Nagyon figyeljünk rá, hogy virágzáskor és utána már ne használjuk fel étkezésre, és
véletlenül se keverjük össze a gyöngyvirág nagyon mérgező leveleivel. Egy-egy tőről csak 1-2 levelet tépjünk le, így jövőre is lesz mit szednünk. 
Tavaszi tészta avagy Medvehagymás spagetti Nanó módra
4 személy részére,30 perc alatt elkészül
Mártáshoz:- 3 ek medvehagyma olaj vagy 4 dkg vaj,
 - 4 dkg frissen aprított medvehagyma levél,
 - 2.5 dl tejszín, 3 cikk medvesajt,
 - 10 dkg reszelt Trappista sajt,
 - kevés só, kevés frissen reszelt szerecsendió,
 - csipetnyi chili por,
 - 1 mokkáskanál színes bors
 - 4 tojás, só
 
 A 
tésztát forrásban lévő sós-olajos vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, melegen tartjuk. Mély serpenyőben felmelegítjük a medvehagyma olajat vagy megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk az 
apróra vágott medvehagyma levelet, átforrósítjuk, szűrőkanállal kiszedjük. 
 A visszamaradt zsiradékba öntjük a tejszínt, kisebb lángon 1 – 2 percig forraljuk, beleolvasztjuk a sajtcikket, elkeverjük. Sóval, szerecsendió reszelékével ízesítjük, majd beleforgatjuk a még meleg tésztát. Körbeöntjük a felvert, megsózott tojással, kis tűz fölött lágyra sütjük. Megszórjuk az őrölt borssal. Forrón, 
friss salátafélével tálaljuk.Jó étvágyat kívánok! 
Hozzávalók: Tésztafőzéshez:- 3 l víz
 - 2 teáskanál só
 - 1 ek olaj
 - 30 dkg spagetti