A vírus is ott volt a tolnai lagzin: Karanténba juttatta a násznépet a vőlegény tanúja

Már csak azért is emlékezetes marad Bogi és Péter kézfogója, mert a fiú Ausztriából érkező testvére a vírust is elhozta magával. Ezért az ifjú párnak és a 65 fős násznépnek is karanténba kellett vonulnia, de még az anyakönyvvezetőnek és a pincéreknek is.

Már csak azért is emlékezetes marad Bogi és Péter kézfogója, mert a fiú Ausztriából érkező testvére a vírust is elhozta magával. Ezért az ifjú párnak és a 65 fős násznépnek is karanténba kellett vonulnia, de még az anyakönyvvezetőnek és a pincéreknek is.

Magyarország kezdett megnyugodni a veszélyhelyzet elmúlásával, ám kiderült, korai még azt gondolni, hogy végleg megszabadultunk a koronavírustól. Múlt hét szombaton egy ifjú pár tartotta az esküvőjét és lakodalmát egy tolnai hotel éttermében, ám most egy nem tervezett nehézség keseríti az új házasok mézesheteit és a 65 fős násznép életét.

Bogi és Péter hat éve ismerkedtek meg, múlt szombaton fogadtak örök hűséget egymásnak © Archív

Gy. Péter és Bogi hat évvel ezelőtt ismerkedett meg. A kezdeti barátság hamar szerelemmé nemesült, végül úgy döntöttek, hogy örök hűséget fogadnak egymásnak.

Eredetileg márciusban esküdtünk volna, de a veszélyhelyzetre való tekintettel nem sokkal a nagy nap előtt betiltották a rendezvényeket. Megörültünk, amikor kiderült, hogy újra szabad lakodalmakat tartani, ezért gyorsan megszerveztük a magunkét – mondta a Borsnak az ifjú férj, aki természetesnek tartotta, hogy az Ausztriában dolgozó testvérét kéri fel tanújának. A karanténra való tekintettel a család nem engedhetett be bennünket, ám az utcára nyíló ablakon keresztül beszélgethettünk.

A tesóm egyébként is minden hétvégére hazajött, hiszen az igazoltan kint dolgozókra nem vonatkozott a határzár. A múlt szombati esküvőnkön még semmilyen problémája nem volt, az egész éjjelt végigmulatta. A lagzi után visszautazott. Hétfőn bement a munkahelyére, ahol azt tapasztalta, hogy a dolgozókat beterelik egy terembe, és mindenkitől mintát vesznek. Kedd hajnalban megtudta az eredményt: a koronavírustesztje pozitív. Azonnal telefonált. Bogi vette fel a telefont, ezért vele közölte, hogy akadt egy kis probléma – folytatta Péter.

Itt tartották a lagzit, amely sok szempontból örökre emlékezetes marad © Knap Zoltán/Bors

Az egyelőre a lányos házba költözött házasok értesítették az ÁNTSZ-t, és megtudták, két hétre mindenkinek karanténba kell vonulnia, aki az esküvőn és a lakodalomban részt vett. Ez a három felszolgálóra és az anyakönyvvezetőre is vonatkozott.

Nem így terveztük a házasságunk első heteit, de az biztos, hogy amúgy is sok időt szerettünk volna kettesben tölteni. Most van rá lehetőségünk – csatlakozott a beszélgetéshez Bogi, hogy tudassa: még ebben a nehéz helyzetben is meglátják a jót.

Nyilván kényelmetlen karanténban maradnunk, de tisztában vagyunk vele, hogy ezt komolyan kell venni. Elővigyázatosak vagyunk, megértjük a szigort – jegyezte meg B. Károly, az újdonsült ara édesapja.

A Bors megtudta: a kényszerbezártság nem jelenti azt, hogy minden érintetten elvégzik a tesztet. Mintát csak attól vesznek, aki a koronavírus-betegség tüneteit produkálja. Tegnapig mindenki kiválóan érezte magát. Éppen a látogatásunk ideje alatt gördült be a családi ház elé egy mentőautó. Mint kiderült: Bogit azért ellenőrizték mégis, mert ő szociális területen dolgozik. P. Dénes, a lakodalomnak helyszínt biztosító étterem vezetője leszögezte: minden előírást betartottak.

Az ifjú pár házánál épp ottjártunkkor jelent meg az egészségügyi stáb, hogy teszteljék az újdonsült arát © Knap Zoltán/Bors

Egyébként is folyamatosan fertőtlenítünk, de az eset kirobbanása miatt ezt még nagyobb körültekintéssel megtettük. A három kollégámmal a héten többször beszéltem, szerencsére mindannyian jól érzik magukat.