Baleset

„Megszabadultam a gépektől és a testemből kilógó csövecskéktől” - ismét üzent a kórházból a hős magyar lány

Kurkstein J.

Létrehozva: 2023.06.03.

Cserepes Erika egy nagyon jó hírrel jelentkezett a kórházból, ám mindezt beárnyékolja az a tény, hogy úgy tűnik a Szlovák Rendőrséget nem érdekli a hős lány ügye.

Többször is beszámolt már a Bors Cserepes Erikáról, arról a 36 éves felvidéki magyar lányról, akiről április 1-én adta hírül a Szlovák Rendőrség, hogy Bajcsnál kerékpározás közben elgázolták az esti órákban és ezután az őt elsodró jármű segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A mozgáskedvelő hölgy élet és halál között lebegett a kórházban, ám hihetetlen életösztöne legyőzte a legyőzhetetlent, pedig gégemetszést kellett végezni nála, a csípőjén, a kezén és lábán, sőt az állkapcsán is különféle törései lettel, és több napig kómában kellett tartani. A lány túl van több műtéten és már képes szóban is kommunikálni, ám messze még a vége, de Erika bizakodó, mint mindig 

A gázolás után Erikát és a bringáját is az autóút mellett találták meg / Fotó: Szlovák Rendőrség

A felelősnek nyoma sincs

A cserbenhagyás ténye alaposan felborzolta a kedélyeket Szlovákiában, különösen, mikor kitudódott, hogy 

a lány az út mellett fekve, magatehetetlenül feküdt a gázolásától másnapig, amíg észre nem vették és kórházba nem vitték. 

A hideg éjszaka és a sérülései megtették a hatásukat, Erika testhője 36°C-ra hűlt. Azt is kiderült, hogy a cserbenhagyó visszapillantó tükre letört, amit a helyszínen megtaláltak a rendőrök, ami alapján egy fehér Citroënt furgont vagy egy Peugeot Boxert kellett keresniük. 

Erikát mindenki egy vidám, mosolygós, igazi közösségi emberként írta le / Fotó: Bujna Zoltán

Százak tekertek érte 

A bringásokat nagyon összekovácsolta Erika esete, akik úgy döntöttek, hogy egy felvonulással fejezik ki szolidaritásukat társuk felé, ezért április 9-én Révkomárom főterén gyűltek össze azért, hogy onnan a közeli Érsekújvárra tekerjenek, ott is a városi kórházhoz, ahol az elütött hölgyet kezelik. Az intézmény előtt a kerékpáros tömeg csengetéssel és tapssal üzent a lánynak, amit ő az ágyában fekve hallott és rendkívül jól eset neki. A tömeg egy képet is készített Erikának, amit felvittek neki a kórtermébe, így az ágya melletti fotóból meríthet további energiákat a gyógyulásához.

Szép kis tömeg gyűlt össze Révkomárom főterén, hogy Erikáért tekerjen / Fotó: Bujna Zoltán

„2 hónap... ennyi telt el a balesetem óta”

Erika állapota már javult annyit, hogy nemrégiben ő maga írt üzenetet annak a sokaságnak, akik állapotáról érdeklődtek, ezt most újra megtette:  

2 hónap. Sok vagy kevés? Ahogy vesszük. Ennyi telt el a balesetem, illetve a kórházba kerülésem óta. Volt benne minden, sok küzdés, pár könny, de sok mosoly is. A nehezén túl vagyok, és ma már örömmel és megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy megszabadultam a gépektől és a testemből kilógó csövecskéktől, az utolsó öltésektől. 53 nap után az intenzív osztályról a traumatológiára (baleseti osztály) kerültem, és még vár a rehabilitációs osztály.

Erika arról is írt, hogy a kórházban az ember megtanul örülni az apró dolgoknak is. Mint például nagyon hosszú idő után végre lezuhanyozhat, vagy amikor már képes egyedül kibicegni (mankóval) a mosdóba. Az elgázolt lány posztját a Csárda túra nevű révkomáromi kerékpáros társaság közölte, akik arról a megdöbbentő tényről is beszámoltak, hogy a hős lányt még nem kereste fel a rendőrség. 

A Ripost megkereste a Szlovák Rendőrséget, hogy ez valóban így van-e, illetve arra voltunk kíváncsiak, hogy nyomoznak-e még az ügyben. Amint a hatóság reagál a kérdésekre frissítjük vele a cikkünket.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek