Billentyű kombináció

Tudtad? Titkos funkciója is van a telefonod gombjának

K. B.

Létrehozva: 2023.03.13.

Lehet, hogy évek óta iPhone-od van, mégsem tudtál róla.

Évről évre érkeznek a jobbnál jobb Apple-mobiltelefonok. Mégis a mai napig vannak olyan funkciói a készülékeknek, amiről talán még a legfelkészültebb használók sem tudnak. Pedig ehhez nincs is szükség a legújabb készülékre, bármelyik oldalsó "zárgombbal" rendelkező telefonnal használni lehet ezt a trükköt.

iPhone, okotelefon, telefon, mobiltelefon, Shutterstock
Te sem biztos, hogy ismered a zárgomb titkát /Fotó: Gabo_Arts / Shutterstock

Az köztudott, hogy a zárgomb megnyomásával lezáródik a telefon képernyője és csak a tulajdonosa tudja felnyitni ujjlenyomattal, az arcával, vagy éppen egy kóddal. Emellett ha kétszer nyomod be, akkor fizetni tudsz a mobilodba regisztrált kártyáddal.

Ha röviden megnyomod a fő gombot és a zárógombot, akkor screenshotot készítesz a régebbi típusokon. Az új fő gomb nélküli iPhoneoknál pedig erre a célra szolgál a hang fel + záró gomb egyidejű érintése. De próbálkoztál-e már azzal, hogy mi történik, ha hosszan nyomod az utolsó gombkombinációt?

A The Sun most számolt be róla, hogy ezzel a kombinációval egy nagyon fontos felület jön be, ugyanis a telefon feloldása nélkül tudtok segélyhívást indítani, illetve újra tudjátok egyszerűen indítani a készüléket.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek