Hacker

Erről neked is tudnod kell: Innen tudhatod, hogy feltörték a telefonod

LA

Létrehozva: 2023.01.06.

Legyen szó az e-mailekről, a közösségi média fiókról vagy a banki adatokról, jobb, ha figyelünk!

Kiberszakértők felfedték azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy az iPhone- vagy Android-eszköz veszélybe került. Az Egyesült Királyság Nemzeti Kiberbiztonsági Központja (NCSC) szerint öt kulcsfontosságú intő jelre kell odafigyelni - írja a The Sun.

telefon, üzenet
Mindig legyünk óvatosak! / Fotó: Pexels
  1. Az első az, hogy nem tudsz bejelentkezni a fiókjaidba. Ez gyakran a hackertámadás egyik első jele. Amint ezt észleled, próbáld meg megváltoztatni a jelszavakat.
  2. A második a biztonsági beállítások változásainak észlelése. Ez nem biztos, hogy nyilvánvalóan látható lesz, ezért rendszeresen ellenőrizni kell, hogy a lehető legjobban ismerjük ezeket.
  3.  A harmadik az, hogy észreveszel a fiókodból küldött üzeneteket vagy értesítéseket, amelyeket nem te küldtél. Előfordulhat, hogy barátok vagy családtagok figyelmeztetnek erre a jelre, ha gyanús szövegeket észlelnek.
  4. Keress bejelentkezéseket (vagy bejelentkezési kísérleteket) furcsa helyekről vagy szokatlan időpontokban. Az alkalmazások (beleértve a Facebookot is) gyakran lehetővé teszik ezen információk megtekintését a beállításokban.
  5.  Nagyon ügyelj az online számláidról történő jogosulatlan pénzátutalásokra, vásárlásokra. Ez azt jelentheti, hogy hackerek megszerezték a bankkártyaadataidat! Ilyenkor azonnal intézkedni kell és letiltani a kártyát.

Összefoglalva tehát ha azt gyanítod, hogy a fiókodat feltörték, változtasd meg jelszavaidat, és jelentkezz ki mindenhol! Győződj meg arról, hogy kétlépcsős hitelesítés van beállítva, így a bejelentkezéshez szöveges üzenet vagy kód szükséges. Gondoskodj arról, hogy minden eszközöd naprakész legyen!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek