Csalók

Meztelen nőket ígérnek a TikTokon, aztán futhatunk a pénzünk után

Létrehozva: 2022.12.02.

Veszélyes trend terjed a TikTokon. Már az adathalászok is rájöttek, hogy itt is érdemes vadászni.

Internetes csalók meztelen nőkről készült TikTok-videókat ígérnek, és ehhez semmit nem kell tennünk, csak egy programot letölteni a telefonunkra. Mondanunk sem kell: az egész hatalmas átverés, a telepítés után a hekkerek hozzáférnek a jelszavainkhoz, a közösségi médiás profiljainkhoz és a bankkártya-adatainkhoz is, azaz minden a kezükben lesz, amit nem szeretnénk, hogy idegenekhez jusson.

Invisible Body TikTok trend
Sokan meztelenkednek a TokTokon "láthatatlanul". Be ne dőljünk az átverésnek: sosem fogjuk látni a filter nélküli felvétleket!  Fotó: TikTok

A TikTokon eddig is szép számmal voltak jelen forróbb felvételek, mostanában pedig elterjedt egy Invisible Body, azaz láthatatlan test trend, aminek a lényege, hogy egy videófilter a testünket eltünteti, így nyugodtan "meztelenkedhetünk" a közösségi oldalon. Nos, a csalók azt ígérik: programuk majd ezt a szűrőt tünteti el, azaz láthajuk a meztelen testeket, akár akarta azt a feltöltője, akár nem. A WASP Stealer nevű applikáció, amit állítólag erre a célra fejlesztettek ki, azonban egész mást csinál, mint amit szeretnénk: meztelen nőket továbbra sem fogunk látni, ugyanakkor mondjuk a folyószámlánkon mást sem: a program ugyanis minden személyes adatunkhoz, így a bankkártya-adatainkhoz is hozzáférést biztosít a csalóknak, akik ezt követően annyi pénzt emelnek le a számlánkról, amennyit csak akarnak, és annyi helyen élnek vissza a nevünkkel, amennyi helyen csak szeretnének.  

Az egyetlen, amit tehetünk: nem dűlünk be az átverésnek, és soha nem telepítünk gyanús forrásokból származó programokat, pláne olyanokat nem, amik valami illegális dolgot (jelen esetben olyan pucér felvételeket, amikhez a készítőjük még véletlenül sem járult hozzá) ígérnek!

Figyeljünk a lakatra! 

Az internetes csalók száma egyre inkább növekszik, mégis kevesen észlelik az intő jeleket, amikor online vásárolnak, vagy személyes adatokat adnak ki. Az online vásárláskor figyelni kell rá, hogy a weboldalnál, ahonnan árut rendelünk, az URL https:// kezdetű-e, vagy ott egy zöld lakat. Ez utal ugyanis az oldal biztonságos voltára. Minden más esetben ellenőrizzük több forrásból, nem átverésről van-e szó!

(Via)

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek