Bűncselekmény

Filmbe illő rablás Zuglóban: megkötözték a biztonsági őrt, majd vitték az 52 milliós szajrét

Bors

2022. január 28. péntek 21:30

Filmbe illő rablás, megkötözték a biztonsági őrt, majd elkötötték a kamiont, rajta több mint 50 millió forintnyi réz hulladékkal.

A filmbe illő esettel kapcsolatban a napokban emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. A rablást a zuglói, szállítmányozási cég 57 éves kamionsofőrje eszelte ki, és 4 másik emberrel végre is hajtotta még 2011-ben. A banda 23,5 tonna rézhulladékot zsákmányolt, ami a vontatóval és pótkocsival együtt akkor 52 millió forintot ért.

Mivel a kamionsofőr férfi mindennel tisztában volt, felkészülve érkeztek a zuglói telephelyre 2011 áprilisában. Tudták, hol vannak a slusszkulcsok, hogy mennyire őrzött a telephely, és kifejezetten akkorra tervezték a rablást, amikor – a kora miatt - legsebezhetőbb őr van szolgálatban.

A rablás éjjelén maszkban és kesztyűben ketten átmásztak a telephely kerítésén, lekapcsolták a kutyákat, berúgták a biztonsági őr fülkéjének ajtaját, és székhez kötözték a férfit.

Itt akadt egy kis probléma a tervvel, de megoldották, ugyanis lemerült a kamion aksija, így kénytelenek voltak kicserélni azt. Ezután viszont sikerült meglépniük a szállítmánnyal. Mivel azt is tudták, hogy a kamionban van GPS, így a M1-es autópálya zsámbéki lehajtójának közelében vontatót cseréltek. Ezután a lopott rezet egy cecei tanyára vitték el, ahol néhány napig tárolták, majd

 egy budapesti, IV. kerületi MÉH telepen adták el, 20 millió forintért. Az összeget egyenlően osztották el.

A rendőrség hosszas, majd 10 éven át tartó nyomozás után fogta el mindannyiukat. 2014-ben G. Gábort sikerült azonosítaniuk a kamionban hagyott nyomai alapján, ő azóta is fegyházbüntetését tölti, ám nem vallott társai ellen.

2020-ban pedig G. Gábor két társa mellett a rendőrök megtalálták a tippadót is. Az 56 éves K. Istvánt szeptember 21-én, a 44 éves T. Györgyöt és a 47 éves Cs. Zsoltot – akikkel G. Gábor betört a telephelyre – szeptember 24-én hallgatták ki rablás bűntett miatt gyanúsítottként.

A Fővárosi Főügyészség különösen nagy értékre elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat, amelynek az 57 éves férfi a felbujtója, a 45 és 49 éves férfi pedig tettese. A negyedik, 48 éves vádlott a pótkocsi és rézhulladék elrejtésében és későbbi elidegenítésében működött közre, vele szemben pénzmosás a vád. A főügyészség fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványozott velük szemben.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egy szál bugyiban, meztelen mellekkel fotózták a magyar playmate-et

metropol.hu

Könnyes búcsú! Az Euróvízió győztes zenekarának énekese is elindult a frontra – Videó!

borsonline.hu

Anyát és lányát gázolták el Baranyában: Annamária meghalt, a 12 éves Ramóna életéért harcolnak

hirtv.hu

Leomlott egy hatemeletes épület felső három emelete Budapest XII. kerületében

origo.hu

Ők a legkegyetlenebb szökésben lévő magyar bűnözők

travelo.hu

Az életéért küzdött a férfi egy krokodillal szemben Queensland vízeséseinél

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Szomorú jövőt jósol januárban a celebvilágnak egy boszorkány: Az első jóslat beigazolódott

borsonline.hu

Tiniként szinte mindent elvesztett: Arra ébredtem fel, hogy felgyújtottak

További cikkek

Botrány

Jobbik-szexbotrány: Először szólalt meg az áldozat, ezt mondta

Tragédia

Három gyerekkel lett földönfutó az egyedülálló Andrea: „Semmink sem maradt”