Aktuális

Utolsó kívánság – Szita Bence mellé temették a nevelőapját

Bors

2020. november 27. péntek 08:00

Az utolsó kívánsága mellett az utolsó kérése is teljesült Gyöngyi Sándornak. Miután túlélte a kisfia gyilkosait – ahogyan ő is akarta –, Bence mellé helyezte végső nyugalomra a családja.

Forrás: Saját

Hatalmas mosollyal néz vissza mindennap a lányára Gyöngyi Sándor arról a fényképről, ami Lilla otthonában áll abban a szobában, ahol az édesapja is élt a halála előtt. Mint arról november elején beszámoltunk: Szita Bence nevelőapja hosszan tartó betegség után életét vesztette.

Kaposváron nyugszik

Korábban többször hangoztatta, hogy a legfőbb kívánsága már teljesült azzal, hogy a kisfiú gyilkosait túlélte, de a ha­lála utáni időszakra is volt egy kérése, amit a már felnőtt lánya teljesített be ne­ki. A daganatos megbetegedéssel küzdő férfi családja szűk körű búcsúztatást akart Sándornak, ezért a végső nyughelyének helyszínét a temetéséig nem közölték. A szertartás azonban azóta lezajlott, Gyöngyi Lilla pedig elárulta:

édesapjának egyetlen utolsó kérése az volt, hogy a halála után Bencéhez kerüljön Kaposvárra.

Ennek pedig természetesen eleget is tettek.

Nem nyúlnak a szobájához

Abba a sírba, a fejrészhez lett betéve édesapám urnája, ahol Bencus is nyugszik. Ott lesz neki is a neve, és egy kis fénykép is lesz kihelyezve róla – mondta a Borsnak Lilla, aki édesapja elvesztésekor teljesen összetört, de ahogy ő fogalmazott, már kezdi összeszedni magát, és újra dolgozik. A szerettei rengeteget támogatják.

A szobája pont ugyanolyan, mint amilyen volt, nem fogok hozzányúlni. Bence és apu szobája elmozdíthatatlanok számomra. Az ágyon van a fényképe, amihez esténként be szoktam menni. Ugyanúgy, ahogy korábban is tettem. Beszélni is szoktam hozzá, én így tudom feldolgozni ezt a szörnyű helyzetet – mondta a Borsnak Gyöngyi Lilla.

Kétszer nézett szembe a könyörtelen halállal

A fiatal nő hálás érte, hogy az utolsó napján foghatta édesapja kezét. Akkor kapott tőle egy csodálatos ajándékot. Sándor minden erejét összeszedve utolsó szava az volt lányához, hogy „szeretlek”.

Gyöngyi Sándornak másodszorra kellett szembenéznie a hasnyálmirigyrákkal, de sajnos ezúttal felülkerekedett rajta a betegség. Búcsúztatója szinte napra pontosan 8 évvel azután volt, mint a kis Bence temetése.

Élve földelték el a megkínzott fiút

2012. október 29-én tűnt el Szita Bence. A fiút napokig keresték, végül csak megkínzott holttestére bukkantak rá. A kisfiút megverték, ásóval súlyos sérüléseket ejtettek rajta, majd élve eltemették. A gyilkosságot nevelőapja párja, Polcz Erika tervelte ki. Két segítője volt: Bogdán József és Kertész József. Mindhárman tényleges életfogytot kaptak. Az örök börtöntől a halál szabadította meg őket: a nő még 2017-ben, a férfiak pedig a tavalyi évben haltak meg daganatos megbetegedésben.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Milák Kristóf: Borzasztó, szégyen nagyon rossz

origo.hu

Meztelenül jógázik a hatalmas mellű Playboy-modell - fotók

metropol.hu

„Egy jó Klári mindent megbocsát” – Korda György szerint feleségén múlott 42 éves házasságuk

ripost.hu

Ketten meghaltak: kizuhant egy autó a harmadik emeletről

hirtv.hu

Óriási örömhírt kürtölt világgá Michael Schumacher családja

vg.hu

Betilthatják az abortuszt az USA államainak felében! Rengeteg a tüntetés!

astronet.hu

A metafizika 7 törvénye: így élhetsz harmóniában az univerzummal

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

borsonline.hu

„Anyu, anyu!” - Összeesett a Tisza-parton a vízbe fulladt fiú édesanyja

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Időjárás

Brutális ami jön: Berobban a kánikula a hétvégén, akár 35 fok is fok is lehet

Bűntény

Kukába dobta kisunokája holttestét a horrormama