Aktuális

Ezzel magyarázta a kecskeméti tanárnő, hogy 9 milliót nyúlt le a diákjaitól

B. B. A.

2018. június 6. szerda 09:30

<p>Komoly anyagi gondokkal küzdött, ám az egykori kecskeméti tanárnő váltig állítja: nem magára költötte a több mint kilencmillió forintot, amelyet a saját tanítványaitól csalt ki. </p>

Korábban Tünde néni osztogathatta az intőket a csintalan diákoknak, most azonban fordult a kocka: a gimnáziumi pedagógusra vár komoly megrovás. Hatalmas sóhajokkal, szomorú tekintettel, egy színes plüssfigurát szorongatva hallgatta a vádat K. Tünde a Kecskeméti Járásbíróságon. Az egykori tanárnő 130 embert, gyerekeket és szülőket vert át. Hihetetlenül olcsón, mindössze 45 ezer forintért kínált hatéjszakás franciaországi utat az iskola diákjainak és külsős embe­reknek. Az összeg tartalmazta volna az útiköltséget, a szállást, a félpanziós ellátást, a belépőjegyeket és a sétahajózást. Az utat az indulás előtti éjszaka egy e-mailben mondta le, a pénzt két ember kivételével senkinek nem fizette vissza 2016 óta, nekik is csak azért, mert ők perrel fenyegetőztek. Ezzel több, mint kilencmillió forintot zsebelt be.

K. Tünde 14 éven át tanított a kecskeméti gimiben. Kedden elismerte, hogy számlákat hamisított, azt viszont tagadta, hogy már előre kitervelte a csalást. Állítása szerint a pénzből semmit nem költött magára, sem a többmilliós banki hiteleire vagy tartozásaira. Elmondása szerint azért tette mindezt, mert egy korábbi, a gyerekeknek megígért olaszországi út költségeit egészítette ki a francia útra már befizetett pénzzel.

– Itt követtem el az első hibát. Csak az járt a fejemben, hogy nem okozhatok csalódást kétosztálynyi gyereknek – védekezett K. Tünde. A tanárnő azt is elmondta: annyira megviselték a történtek, hogy amikor kiderült, mibe keveredett, összeesett egy benzinkúton. Mentő vitte kórházba, a pszichiátriáról csak saját felelősségre mehetett haza. A tárgyaláson nem jelentek meg szülők és gyerekek, de a Borsnak sikerült elérni egy károsultat. Ő csupán annyit mondott: nagyon sokat bukott a meg nem valósult úton, nem szívesen beszél róla. 

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

vg.hu

Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter a pszichoterapeuta szerint

metropol.hu

Tragikus hírt kaptunk! Meghalt Csollány Szilveszter

origo.hu

Tyrannosaurus üldöz síelőt a Jurassic World: Világuralom előzetesében - videó

szon.hu

Fényes nappal kinézel az ablakon és hoppá, lámúr a motorháztetőn! Íme a Ferenc körúti romantika!

origo.hu

Élőhelyet változtatnak a barna medvék, hogy elejthető prédát találjanak

nemzetisport.hu

Amikor Csollány Szilveszter olimpiai bajnok lett – videó

vg.hu

Nyolc éve fekszik kórházban műtéti fertőzés miatt a lánya, 100 millió forintra perli a kórházat

origo.hu

Utolértek egy autót Pécelen, amit a sofőr művelt, olyat csak filmekben látni - videó

life.hu

Berki Mazsi a házassága megromlásáról: "Krisztiánnal már nem tudtunk beszélgetni"

vg.hu

Elhunyt Csollány Szilveszter

origo.hu

Gyanútlanul álltak az autósok és motorosok a pirosnál, hátulról jött a gyilkos, fékhibás kamion