A spanyol konyhának évszázados hagyományai vannak, de a spanyol kultúrához hasonlóan az ötletes újításokra mindig készen áll. A sokszínűség és a változatosság éppúgy jellemzi az ételeiket, mint magát az országot. Így a jellegzetes, hagyományos ételeikből is sok száz változat létezik, melyek a különböző térségek (baszk, aragón, katalán stb.) egyedi és sajátos ízvilágát tükrözik.
Erre jó példa a gazpacho, ami egy sűrű, különféle zöldségekből főzött jéghideg leves, igazi mediterrán különlegesség, melyet Spanyolország bármely éttermében kaphatunk, ám két egyformát nem találhatunk. Egy másik spanyol ínyencség, a paella, mely nem más, mint rizs sáfránnyal fűszerezve, rengeteg zöldséggel, tengergyümölcseivel, halakkal vagy hússal. Eredetileg valenciai, de több száz változata van, helyenként sertéshússal, kolbásszal is dúsítják.
Édességeik speciális alapanyaga a mandula, de szinte mindenféle ételbe tesznek és magában, sózva, vagy édesen is gyakran ropogtatják. Szinte kizárólag disznózsírt, vagy olívaolajat használnak sütésre-főzésre, gyakran a kettőt keverve.
A fűszerekkel nem spórol egyetlen igazi spanyol szakács sem, minél markánsabb egy étel íze, annál jobb. Ha igazán spanyolosan szeretnénk fűszerezni ételeinket, használjunk fokhagymát, ánizst, borsot és fahéjat. A spanyolok hozzánk magyarokhoz hasonlóan borívó nép, a sherry talán a legismertebb spanyol bor, amit az egész világon fogyasztanak, de a sangría (gyümölcsdarabokból, borból, gyümölcsléből, konyakból vagy pálinkából készítik) is egyre népszerűbb.
A spanyolok étkezési szokásait a mediterrán éghajlat befolyásolja, így a spanyolok viszonylag korán reggeliznek, nem túl bőségesen, azonban az ebéd és a vacsora a nagy meleg miatt későbbre tolódik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.