Vélemény

Vélemény: így élnek ők

Molnár Richárd

Létrehozva: 2015.02.02.

Képzeljük el, hogy az adóbevallá­sunk néhány fénymásolt lap, amire azt írunk, amit akarunk. Nem kell könyvelő, ügyvéd, húszoldalas használati utasítás, há­rom­kilónyi igazolás, szerződés, ki­mu­ta­tás, számla.

Nem kell gyöngybetűkkel, értelmes, olvasható szavakat írni. A lényeg a dátum, az aláírás és a határidőre történô leadás. Ha valamire rosszul emlékeztünk, bármikor beballaghatunk az adóhivatalba és javíthatunk.
Mennyit ér és miből vettem az autóm, a motorcsónakom, az aranyláncom, a 14. századi antik Bibliám? Ugyan! Milyen kamatra, futamidőre kaptam kölcsönt a családomtól, amiből lakást vettem a gyerekemnek vagy a már velem sem élő feleségemnek? Ne vicceljünk! Mire költöttem a többmilliós fizetésem, ha csökkent a megtakarításom, vagy nem is volt? Magánügy!

Szép és stresszmentes világ lenne. Mint a magyar politikusé. Akinek nem kell aggódnia sem az adóhivatal, sem az újságírók miatt. De csak addig, amíg valamelyik ellensége nem borítja a bilit. Ilyenkor nőnek meg spontán a négyzetméterek, válnak földes­úrrá kamaszok, és bukkanak fel osztrák bankszámlák. Ilyenkor törölhetjük ki magunknak a vagyonnyilatkozatokkal ott, ahol azt szokás...

Kapcsolódó cikkünk itt olvasható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek