Vélemény

Vélemény: Hol vagytok, cimborák?

Hofmeister Zoltán

2014. január 9. csütörtök 08:00

Korda Györgyöt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének! Így szavaztak olvasóink a Borsonline-on. Második helyen Kálmán Olga, az ATV újságírója, míg a harmadikon Gyurcsány Ferenc végzett.

Hol vagytok, cimborák? Semmi sem hiányzik, csak én! – mondja a győztes táncdalénekes. Persze mindenféle politikai felhang nélkül. Énekszóban. Az első mondat ugyanis Gyuri bácsi egyik közkedvelt slágere, míg a második a Bocsánat, hogyha kérdem címû nótájának egyik sora.

A szavazás végeredménye teljes siker. Mert ugye, nagyítóval kutakodva sem találnánk Korda Györgynél alkalmasabb jelöltet. Vegyük csak sorjában! Gyuri bácsi példás családi életet él. Klárikája nemcsak a színpadon van vele, hanem már a stúdióban is. Már ha éppen pókerversenyt közvetítenek. És ha már a pókerben király, néhány parti megnyerésével az államadósságot is lejjebb szoríthatja.

És ami talán ennél is fontosabb: az EMeRTon-díjas magyar énekes több mint öt évtizedes pályafutással a háta mögött ismertebb kis hazánkban, mint az összes politikus pereputtyostul.

Programjáról még vajmi keveset hallottunk, de kit érdekel. A sokszor szótagolva szájba rágott lózungokat úgysem tartják be választott képviselőink. Gyuri bácsi ígérgetések nélkül is népszerű. Az volt, most is az, és nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy a jövőben is az legyen.

Hogy nem profi politikus? Ugyan már! Legalább profi. A szakmájában. Mert neki az is van. Hogy lesöprik a színről a koncra ácsingózó ingyenélők? Gyuri bácsi ekkor sem esik majd kétségbe. Mosolyogva felbaktat a színpadra, megigazítja elegáns öltönyét és mosolyogva dalolni kezd: Visszatérek én, hiába űzöl el… 

(Cikkünket itt olvashatja)

További cikkek

Ez is érdekelhet

life.hu

Vannak tünetek, amelyek hónapokig megmaradhatnak az omikron-fertőzés után: ezek azok

mindmegette.hu

Ha beüt az anafilaxiás sokk: ezt kell tenned súlyos allergiás reakció esetén

origo.hu

Megunta a sorban állást Pesterzsébeten, és megmutatta, szerinte mire való a városi terepjáró - videó

mandiner.hu

Kormánypárti taxishoz szállt be Schmuck Erzsébet

szon.hu

Akik nem jártak még a nyíregyházi Covid osztályon, nem tudhatják...

origo.hu

Nagy a baj a NASA szerint: bármikor becsapódhat egy aszteroida a Földbe

vg.hu

Katonákat küldenének Romániába

metropol.hu

Sokkoló jövő: Bill Gates a Covidnál is pusztítóbb világjárványt jósol

origo.hu

Újabb fontos levelet küldenek a bankok az ügyfeleiknek