Anyák napja alkalmából, ha a virág mellé szeretnél valami saját készítésű meglepetéssel is készülni édesanyádnak, akkor az alábbi finom és szép - mégis pofonegyszerű - süteményeket ajánljuk elkészítésre. A legjobb az egészben, hogy ezekhez még a sütőt sem kell bekapcsolni!
Jöjjenek a keksztekercsek, keksztorták és -golyók, pohárkrémek a Mindmegette válogatásából, amelyek garantáltan mosolyt vagy épp örömkönnyeket csalnak az édesanyák arcára!
A citromkrémhez: 2db citrom 1db vaníliarúd 15dkg cukor 2dl habtejszín 1csom habfixáló 60dkg natúr görög joghurt
A tálaláshoz: 20dkg babapiskóta tejszínhab fehér csokoládé
Elkészítés:
A hamis tiramisu mártásához felforraljuk a citrom- és a narancslevet a cukorral. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a 1/2 dl vízzel és a tojássárgájával simára kevert étkezési keményítőt. Azután kevergetve sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és kevergetve hagyjuk kihűlni.
A citromkrémhez összekeverjük a citromok lereszelt héját, a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a tejszínt, valamint a habfixálót, majd kemény habbá verjük. Ezután óvatos mozdulatokkal beleforgajuk a joghurtot és 2 ek citrommártást.
A citromkrémet poharakba rétegezzük a kisebb darabokra tört babapiskótákat és a citrommártással. Ezután a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Egy kevés tejszínhabbal és leforgácsolt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.
Hozzávalók: 70 dkg joghurt 6 ek porcukor 1 dkg zselatin 2.5dl habtejszín 2dl tej 15 db babapiskóta 30 dkg eper
Elkészítés:
Összekeverjük a joghurtot a porcukorral és a zselatinnal. Kis lángon addig főzzük kevergetve, amíg a zselatin fel nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a kihűlt joghurtos masszához.
Ezután tejbe áztatott babapiskótával kirakjuk a tortaformát, és ráöntjük a massza felét. Megszórjuk felszeletelt eperrel, és befedjük a maradék masszával. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából, és ízlés szerint díszítjük.
Tálba mérjük a kakaóport, hozzáadjuk a rumaromát, az előzőleg kimagozott meggyet és a meleg tejet.
Az olvasztott vajhoz hozzákeverjük a cukrot, majd fél percre mikróba tesszük, hogy feloldódjon benne.
Hozzáöntjük a kakaós, meggyes hozzávalókhoz. Jól összekeverjük. Persze vigyázzunk, hogy a meggy ne törjön össze. Amikor szép sima, hozzákeverjük a darált háztartási kekszet is. Sűrűbb masszát kell kapnunk.
Porcelán vagy üveg tálba töltjük, és szépen elsimítjuk benne. 15 percre a hűtőszekrényben pihentetjük.
Közben elkészítjük a csokoládébevonatot. Ehhez a csokit apróbb darabokra törjük, hozzáadunk 1 evőkanál olajat, és közepes fokozaton 1 percre a mikróba tesszük, vagy addig, amíg szépen felolvad.
Az olvasztott csokoládét a lehűtött sportszelet masszára öntjük, egyenletesen elsimítjuk rajta. 1-2 órára, de legalább addig, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul rajta, hűtőben pihentetjük. A meggyes sportszeletet kockákra vágva kínáljuk.
További könnyű és finom recepteket a Mindmegette.hu oldalán találsz!