Anyák napja alkalmából, ha a virág mellé szeretnél valami saját készítésű meglepetéssel is készülni édesanyádnak, akkor az alábbi finom és szép - mégis pofonegyszerű - süteményeket ajánljuk elkészítésre. A legjobb az egészben, hogy ezekhez még a sütőt sem kell bekapcsolni!
Jöjjenek a keksztekercsek, keksztorták és -golyók, pohárkrémek a Mindmegette válogatásából, amelyek garantáltan mosolyt vagy épp örömkönnyeket csalnak az édesanyák arcára!
A citromkrémhez: 2db citrom 1db vaníliarúd 15dkg cukor 2dl habtejszín 1csom habfixáló 60dkg natúr görög joghurt
A tálaláshoz: 20dkg babapiskóta tejszínhab fehér csokoládé
Elkészítés:
A hamis tiramisu mártásához felforraljuk a citrom- és a narancslevet a cukorral. Állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a 1/2 dl vízzel és a tojássárgájával simára kevert étkezési keményítőt. Azután kevergetve sűrűre főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és kevergetve hagyjuk kihűlni.
A citromkrémhez összekeverjük a citromok lereszelt héját, a vaníliarúd kikapart magjait, a cukrot, a tejszínt, valamint a habfixálót, majd kemény habbá verjük. Ezután óvatos mozdulatokkal beleforgajuk a joghurtot és 2 ek citrommártást.
A citromkrémet poharakba rétegezzük a kisebb darabokra tört babapiskótákat és a citrommártással. Ezután a hűtőbe tesszük legalább 1 órára. Egy kevés tejszínhabbal és leforgácsolt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.
Hozzávalók: 70 dkg joghurt 6 ek porcukor 1 dkg zselatin 2.5dl habtejszín 2dl tej 15 db babapiskóta 30 dkg eper
Elkészítés:
Összekeverjük a joghurtot a porcukorral és a zselatinnal. Kis lángon addig főzzük kevergetve, amíg a zselatin fel nem olvad. A tejszínt kemény habbá verjük, és hozzákeverjük a kihűlt joghurtos masszához.
Ezután tejbe áztatott babapiskótával kirakjuk a tortaformát, és ráöntjük a massza felét. Megszórjuk felszeletelt eperrel, és befedjük a maradék masszával. Pár órára a hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából, és ízlés szerint díszítjük.
Tálba mérjük a kakaóport, hozzáadjuk a rumaromát, az előzőleg kimagozott meggyet és a meleg tejet.
Az olvasztott vajhoz hozzákeverjük a cukrot, majd fél percre mikróba tesszük, hogy feloldódjon benne.
Hozzáöntjük a kakaós, meggyes hozzávalókhoz. Jól összekeverjük. Persze vigyázzunk, hogy a meggy ne törjön össze. Amikor szép sima, hozzákeverjük a darált háztartási kekszet is. Sűrűbb masszát kell kapnunk.
Porcelán vagy üveg tálba töltjük, és szépen elsimítjuk benne. 15 percre a hűtőszekrényben pihentetjük.
Közben elkészítjük a csokoládébevonatot. Ehhez a csokit apróbb darabokra törjük, hozzáadunk 1 evőkanál olajat, és közepes fokozaton 1 percre a mikróba tesszük, vagy addig, amíg szépen felolvad.
Az olvasztott csokoládét a lehűtött sportszelet masszára öntjük, egyenletesen elsimítjuk rajta. 1-2 órára, de legalább addig, amíg a csokoládé teljesen megszilárdul rajta, hűtőben pihentetjük. A meggyes sportszeletet kockákra vágva kínáljuk.
További könnyű és finom recepteket a Mindmegette.hu oldalán találsz!
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.