Utazzunk egészen St. Tropez-ig a legelegánsabb koktélokkal

programajánló
PUBLIKÁLÁS: 2020. július 17. 17:36

Az esemény leírása szerint, ha a vendégek helyet foglalnak a Párisi Passage Café & Brasserie „gépén", akkor a Charles de Gaulle repülőtérről első osztályon elrepülnek majd egészen Nizzáig, ahol aztán kabrióba pattannak, hogy a csillogó Côte d'Azur mentén elautózzanak egészen St. Tropez-ig.

La Tarte Tropézienne Forrás: (c) Pauine Daniel / Fortetclair / wikipedia.org / CC BY-SA 4.0

És, hogy ez az érzés tényleg meglegyen, a szervezők július 24-én, pénteken megidézik az 1950-es évek francia tengerpartját és a Côte d'Azur hangulatát. Teszik ezt majd finom koktélokkal és francia fogásokkal, illetve az alkalomhoz és a korszakhoz illő zenével – olvasható az esemény Facebook oldalán, ahol az asztalfoglalási információkat is megtalálják.

A Francia Napokon belül megrendezett St. Tropez-i este 17 órakor kezdődik és 23 óráig tart. A vacsora ideje alatt olyan fogásokból is válogathatunk, mint a Notre Parmentier de Canard, ami a franciák egyik kedvenc étele. Kacsahússal készül, amit puha és krémes burgonyapürével raknak le és sütnek ropogósra. A Fondue de Camembert talán nem kell nagyon bemutatni. A megsütött és felolvadt egész camembert sajtba finom kenyeret és zöldségeket szokás mártogatni.

A Passage Piperade egy zöldséges rakott étel, de nagyon sokféleképpen készíthető el, a La Tarte Tropézienne tortácskát pedig az is ismeri, aki nem is tud róla, mert szinte az összes francia cukrászda pultjában megtalálható. A Brigitte Bardot tanácsára elnevezett Saint Tropez tortáját egy lengyel cukrász készítette el először, egy 1955-ös filmforgatás alkalmával.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.