17. századi tengerparti ízeket kóstolhatunk majd a šibeniki várban

Horvátország
PUBLIKÁLÁS: 2020. április 20. 11:40

Korábban már írtunk róla, hogy a horvát tengerpart népszerű történelmi városában, Šibenikben felújítják és modern turisztikai tartalmakkal ruházzák fel a 17. századi Szent Iván erődítményt. A horvát Hr Turizam friss híréből az is kiderült, hogy a projekt része egy gasztronómiai érdekesség is.

Sibenik történelmi városrésze Forrás: Shutterstock / Készítette: Przemek Iciak

17. századi ételkülönlegességekkel fokozzák majd a látogatók élményét a várfalak között, pontosabban ízekkel mesélnek a régi idők mindennapjairól. Az Obsidio elnevezésű hagyományos vacsorát új, innovatív gasztro-vizuális koncepciónak szánják. A finomságok mellé ugyanis 3D-s vetítéssel mutatják be a vár történelmét.

Az Obsidio menüben kizárólag helyi, szezonális ételeket kínálnak fel, amelyek már 300 éve jelen vannak a tengerparti városban. Megkóstolhatjuk például a nyári, pácolt szardellát, a szintén nyári kagyló ételeket, télen pedig šibeniki pulykatortából falatozhatunk. Természetesen a hagyományos bárányborda és a marhahús sem maradhat ki a horvát ételek listájáról.

A vár séfje régi ízeket idéző vegetáriánus ételeket is készít. Egyebek mellett céklalevest, rántott cukkinit és tésztaféléket is felszolgálnak.

A város legrégebbi vára, a 17. századi Szent Iván-erőd falai között várhatóan 2021. második felében lesz lehetőségünk megélni a gasztronómiai és történelmi élményeket, ugyanis erre az időszakra tervezik a felújított vár megnyitását.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.