A defektes gyümölcsök több mindenre jók, mint gondolnák

startup
PUBLIKÁLÁS: 2020. február 10. 15:49

A mesterséges édesítőt olyan almákból és körtékből készíti egy startup cég, melyek kissé már defektesek. A terményeket, amik egyébként a nyakukon maradnának, holland gazdák szállítják be a céghez. A sérült, vagy barnult, luftikás vagy horpadt gyümölcsökből pedig egy különleges erjesztési eljárás során vonják ki az alapanyagot – olvasható a Storeinsider.hu oldalán.

Illusztráció Forrás: Shutterstock.com

A Fooditive nevű holland startup cég egyelőre nem a lakossági fogyasztóknak gyártja az extrahált fruktózból előállított édesítőt, de a cég honlapja szerint nemsokára online rendelési lehetőség is lesz. Ez viszont már nem csak az élelmiszergyártók számára lesz elérhető opció.

A növényhulladékok feldolgozásával foglalkozó céget egy élelmiszertudós alapította, akinek csapata nem csak az édesítő előállításával foglalkozik. Van például egy hulladék-sárgarépa alapú tartósítószerük is, amely főleg levesek, szószok és pékáruk szavatosságának meghosszabbítására alkalmas. De kínálnak banánhéjból készült sűrítőanyagokat és krumplikivonatból előállított emulgeálószereket is.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.