Kíváncsiak a tökéletes babka titkára?

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2020. január 29. 17:57

A workshop résztvevői megismerkedhetnek a kultikus jeruzsálemi csokoládés kalács, vagyis a Babka Budapest névadójával, a kalács történetével és fajtáival, valamint lehetőségük nyílik megtanulni néhány készítési trükköt is. A tökéletes tészta titkától és a különböző fonási, formázási és csavarási technikákról az izraeli származású Shimi Aaron mesél majd, aki az étterem meghívására és felkérésére tart két alkalommal is bemutatót.

Forrás: Shutterstock.com

A 2020. február 12-re tervezett, körülbelül másfél órás eseményen - melynek a házigazdái Nemesvölgyi Attila és Mautner Zsófi lesznek - többféle ízesítésű, édes, sós, hagyományos és különleges babkát kóstolhatnak meg a jelentkezők. Lesz például whiskys, sárgabarackos-tahinis, mákos, füstölt paprikás és zaataros változatot is. A workshopnak lesz egy 10 órás és egy 15 órás időpontja, melyekre még lehet jelentkezni a Facebook eseményen keresztül.

Shimi Aaron gasztronómiai tanácsadó, nemzetközi kulináris projektek résztvevője, a modern izraeli és közel-keleti konyha szakértője és szenvedélyes rajongója. A világ három legjobb gasztrovárosa: Tel Aviv, New York és London között ingázik, ahol éttermi konyhákon, kifőzdékben, családoknál főz, hogy aztán tapasztalatait, történeteit és receptjeit megossza az arra nyitott közönséggel. Legfontosabb kulináris örökségét a jemeni származású nagymamájától kapta, aki idén lett 100 éves, és a mai napig minden pénteken maga süti a szombati foszlós kenyeret.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.