Kecskékkel, sajtkészítéssel és honfoglaláskori ételekkel készül ez a kis gasztrofeszt

outdoor
PUBLIKÁLÁS: 2019. október 09. 13:03

A kisteleki Sajt- és Gasztronómiai Fesztiválon, illetve Mezőgazdasági Kiállításon a húsz évvel ezelőtti sajtkészítés hegyi hagyományaiba pillanthatunk be a szervezők által, 2019. október 19-re tervezett programokon. De a Szeged közelében fekvő település gasztronómiai kalandozásokat is ígér, nem csak fejtágítást.

A kép csak illusztráció Forrás: shutterstock.com

Ha ellátogatnak a rendezvényre, a kiállítóknál a tehén-, kecske- és birkatejből készült sajtok mellett találnak majd házi gyümölcsleveket, mézeket és lekvárokat is. Ráadásul kulturális programok is színesítik a kóstolgatás idejét: lesz a nap folyamán néptáncbemutató és játékos kézműves foglalkozás a gyerekeknek, illetve a Kerecsényi Íjász Egyesület tagjai is ellátogatnak Kistelekre, hogy honfoglaláskori viseletben, gabonaőrleményekből készült ételeket kóstoltassanak – olvasható a Turizmus.com oldalán.

A Szent László téren kültéri kemencékben sülnek majd a hagyományos házi kenyerek és szabadtéri főzőcskézésre is lesz lehetőség; a nap pedig szakácspárbajjal zárul a sportcsarnokban.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.