A Megfőzzük Almádit egy olyan összefogás, ahol Balatonalmádi séfjei és vendéglátással foglalkozó szakemberei együtt dolgoznak a 4 évszakos Balaton sikeréért, és hisznek az kiváló alapanyagokban, a technológia fontosságában és a színvonalas gasztronómiában.
A Szezonnyitó esemény évről évre egyre több látogatót és gasztro-rajongót vonzz Almádiba, akik az év elején már meg is szavazták milyen alapanyagok kerüljenek idén a bográcsokba, serpenyőkbe, fazekakba és sütőkbe. A három nyertes pedig a kistermelői sajt, a harcsa és a spárga lettek. Így a 2019. április 27-én szombaton megrendezett Szezonnyitóra már össze is állt az étlap.
A reggel 9-től este 20 óráig tartó esemény alkalmával nem települnek ki a vendéglátóhelyek egy adott helyszínre, mindenki a saját éttermében, pincéjében, kávézójában várja az érkező éhes vendégeket – olvasható a Megfőzzük Almádit Facebook oldalán.
A terítéken lesz Tekeresvölgyi krémsajt torta vaníliás sable alapon, eper habbal, a Desszeretlek jóvoltából, a Jóbarátok Halsütödében kóstolhatnak majd szürkeharcsa paprikást házi juhtúrós sztrapacskával és spárgás rizottót tenger gyümölcseivel. A Kerekes Pincében spárgás tagliatelle kerül az asztalra cukkinis harcsanyárssal, desszertként pedig sárgarépás duplacsokis máktortát szolgálnak fel hideg gyömbéres erdei szamócaöntettel.
A Teraszon Balatoni Fish&Chips készül harcsából, steak burgonyával és zöldfűszeres majonézzel, illetve vaslapon sült kecskesajt, grillezett körtével és spárgával, salátára tálalva, fűszeres málnakrémmel. A sort egyelőre a Veganeeta Home zárja, ahol ezúttal blansírozott zöldspárgára számíthatnak a vegánok, amit borsos ördögszekér gombával, spárga veloute-val és grillezett polentával tálalnak. A BAB kávézó kínálata és a nap programjai még alakulóban, de a Megfőzzük Almádit oldal folyamatosan frissül, érdemes figyelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.