Tízezer adag ételt készítenek el a nyíregyházi böllérversenyen

mangalica
PUBLIKÁLÁS: 2019. február 07. 17:02

A gasztronómiai program február 16-án, reggel hat órakor kezdődik Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, a Sóstói Múzeumfaluban, ahol a böllérek huszonnégy mangalicát készítenek elő a versenyre. A főzőversenybe benevezett tizenhét csapat böllérjeinek munkáját szakmai zsűri értékeli csakúgy, mint a hús előkészítését, és a nap végén a legízesebb hurkát, kolbászt, toroskáposztát, valamint a legjobb fogópálinkát és forralt bort – írta az MTI.

Forrás: pixabay.com

A csapatok nemcsak a vágási, húsfeldolgozási és szakácsismereteiket mérik össze, hanem a közönséget is igyekszenek jóllakatni, mivel kóstolásra kötelezően kétszáz adag ételt kell elkészíteniük. Az érdeklődők ötszáz forintos kóstolójegy megváltása után kóstolhatnak bele a disznótoros finomságokba. Az ételek többsége dél körül lesz kész, a türelmetlenebbek azonban már kora reggel megízlelhetik a falusi disznóvágás legkorábban elkészülő ételét, a hagymás vért és a májat is.

Kolbásztöltés Forrás: Wikipédia / Készítette: MottaW

A helyszínre ingyenes, különjáratú buszokat indít az önkormányzat, a múzeumfaluban melegedő pontokat és fedett sátrat is kialakítanak, ahová rossz idő esetén behúzódhatnak a látogatók. A közönség szórakoztatásáról egész nap könnyűzenei előadók és néptáncegyüttesek gondoskodnak majd, a gyerekeket pedig kirakodóvásárral, játszóházzal és fedett körhintával várják a Sóstói Múzeumfaluban.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.