Most már ebben az országban is gasztro-térképpel járhatjuk be a legjobb helyeket

Észtország
PUBLIKÁLÁS: 2019. január 24. 14:32

Hogy megünnepelje egyre növekvő gasztronómiai színterét, Észtország is beállt a sorba és elkészíttette az ország gasztronómiai térképét, aminek segítségével a turisták és a helyi gasztro-fanatikusok sokkal könnyebben és gyorsabban megtalálhatják azokat a helyeket, amik megérdemlik a figyelmet.
A térkép öt kategóriára osztotta a felkereshető gasztro-helyeket, így külön kereshetünk a fine dining éttermek, a lakáséttermek, a kávézók, a modern észt vendéglátóhelyek, és a cider főzdék között – olvasható a visitestonia.com oldalán.

Forrás: Trombo / Shutterstock.com

A térkép érdekességei közé tartozik, hogy külön kategóriában jelölték rajta a családi vállalkozásként egyre elterjedtebb lakáséttermeket is. Kedvelt hely például Anna és Erno étterme és borászata, az Anno Home, ahol a házi borok mellett mindig friss és helyi alapanyagok kerülnek az asztalra. A MerMer egy történelmi halászfaluban bújik meg a Juminda félszigeten és teljesen organikus, kezeletlen ételeket szolgál fel. És akkor még a farm alapú családi vendéglátóhelyekről nem is beszéltünk, az egyik ilyen, a térképen is szereplő Ööbiku Farm, ahol kizárólag erdei terményeket kóstolhatunk.

Forrás: visitestonia.com

A kézműves sör és cider készítés sem maradhatott ki a sorból, hisz Észtországban már régi tradíció a cider fogyasztás és készítés. Az egyik legfontosabb főzde is rajta van a térképen, ez pedig nem más, mint a 2011-ben indult és nagyon gyorsan az egyik legkedveltebbé vált Põhjala főzde és cider bár, Tallin városában. A térképet és mégtöbb nyálcsorgató gasztro-ajánlatot a VisitEstonia oldalon találnak.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.