Széll Tamás gasztronómiai kurzust indít februártól

workshop
PUBLIKÁLÁS: 2019. január 07. 16:12

A séf Facebook oldalán jelent meg először a hír, hogy Hazai ízek, otthoni asztalokon címmel 5 alkalmas gasztronómiai workshop indul a hétköznapi igényekre szabva, kifejezetten oktatói jelleggel. A kurzus központjában nem a receptek lesznek, hanem a naponta használható főzési technikák elsajátítása; a workshop vezetője pedig maga Széll Tamás lesz.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A 2019. február 10-én kezdődő kurzus 2019. április 7-ig tart, és minden vasárnap más tematikával ismerteti meg a jelentkezőket. A magyar konyha klasszikusait taglalva szó lesz a levesek, alaplevek, pörkölt alapok készítéséről, a húsok bontásáról, a különböző húsrészekről és azok előkészítéséről, pácolásáról. Megtanulhatják miként kell előkészíteni a halakat, a filézésüket, a pisztráng, a bransino és a ponty kezelését. De az egytálételek és a desszertek sem maradnak ki a sorból.

Forrás: Széll Tamán / Designfood.hu / facebook.com

A jelentkezők a kurzus ideje alatt Széll Tamás „csapatának" tagjai lehetnek és beleláthatnak a modern magyar gasztronómiába, a gasztronómiai versenyek világába, a séfek életébe. A workshopra minimum 24 – maximum 32 fő jelentkezését várják. A résztvevők 2 fős munkacsoportokban, 8 fős munkapultoknál, önállóan, de folyamatos szakmai felügyelet és irányítás mellett dolgoznak majd.

További információkat, pontos dátumokat és a kurzus díjait a GastroArt oldalán olvashatják.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.