A Globalista konyha 2019-es első meghívott vendégséfje a bejrúti származású Anissa Helou lesz, aki a Bazaar Eclecticában tartja meg két vacsoraestjét 2019. január 24-én és 25-én.
Anissa a 100 legbefolyásosabb arab nő egyike, és állandó szereplője angol és amerikai televíziós- és rádióműsoroknak. 2018 májusában jelent meg kilencedik szakácskönyve, a Feast, amely igyekszik lefedni a közel keleti régió és az arab világ legizgalmasabb ízeit és receptjeit. A könyvet a New Yorker Magazin beválasztotta 2018 legjobb szakácskönyvei közé. A séf és írónő életútjának érdekessége, hogy csupán az Öbölháború után kezdett el érdeklődni a gasztronómia iránt. Eredetileg belsőépítészettel és műtárgy kereskedelemmel foglalkozott. Anissa az elmúlt 20 évben beutazta és keresztül főzte az egész világot. Az angliai gasztroforradalom kezdetén, a 2000-es évek elején, főzőiskolát nyitott Shoreditch-ban, jelenleg azonban Szicíliában él és dolgozik.
A Várkert Bazárban található étteremben, a séf mindkét alkalommal bevezeti a vendégeket a libanoni és a perzsa konyha rejtelmeibe. A menüsor egy mezze tállal kezdődik, amin találnak majd hummuszt paprikakrémmel és gránátalma sziruppal, egy lencse és bulgur alapú ételt a mudardarát, amit karamellizált hagymával tálalnak, illetve fehér tabbouleht is kóstolhatnak majd. Főételként sáfránnyal, rózsavízzel és illatos fűszerekkel marinált sült bárányt és biryanit szolgálnak fel; desszertként pedig baklava várható gyümölcsökkel és creme fraiche-vel.
Jegyek még mindkét estére kaphatók a Globalista Konyha oldalán keresztül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.