Ongai párlatverseny: a szőlő- és a málnapálinka menő

Magyarország
PUBLIKÁLÁS: 2017. január 26. 13:27
Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Quintessence Pálinka- és Párlatversenyt, amelyen a legjobb helyi pálinkának Ferencz Noémi Sárgamuskotály szőlő pálinkáját szavazták meg, a verseny abszolút győztese pedig az Agárdi Pálinkafőzde lett.

Az Ongai Kulturális Egyesület szervezésében zajló Quintessence az elmúlt években nemcsak Magyarország, de egész Közép-Európa meghatározó pálinka/párlat megmérettetésévé nőtte ki magát. A versenyen a felkért bírák a beérkezett mintákat 20 pontos bírálat alapján értékelték, többek között a párlat tisztaságát, a gyümölcskaraktert, a szájérzetet és a termék harmóniáját vizsgálták.

A Lillafüreden január 21-én tartott pálinkagála keretében szervezett díjátadón előbb a kereskedelemben kapható pálinkák, majd a magán és bérfőzetett minták eredményeit ismertették. Magyarországon kívül Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Törökországból és Kínából is érkezett minta, összesen 1318 pálinkával neveztek a versenyre.

Fotó: Takács József / Quintessence Pálinka- és Párlatverseny

A legjobb kereskedelmi főzde, és egyben a verseny abszolút győztese: az Agárdi Pálinkafőzde lett 11 arany- 6 champion nagyarany, 7 ezüst, 1 bronz oklevéllel. A legjobb bérfőzde a Mámor Pálinkaház lett, a legjobb magánfőzőnek Pavlicsek Csabát, a legjobb bérfőzetőnek Pataki Attilát választották. A legjobb magán és bérfőzetett párlat kategóriában Pucsok Sándor szilva pálinkája nyert, a legjobb ongai pálinka díját Ferencz Noémi Sárgamuskotály szőlő pálinkája, a közönségdíjat pedig a Sáppusztai Pálinkafőzde hozhatta el Ongáról a málna pálinkájáért cserébe.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.