Heti hat napot gyakorol a szakácsverseny világdöntőjére Széll Tamás csapata

Bocuse d Or-szakácsverseny
PUBLIKÁLÁS: 2017. január 11. 17:01
Heti hat napot gyakorol a szakácsverseny világdöntőjére Széll Tamás csapata

A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és tányérelemeiben a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny január 24-25-i lyoni világdöntőjén – adta hírül az MTI.

A magyar csapat a májusi budapesti Európa-bajnokság után pihenőt tartott, szeptember eleje óta azonban már zajlik az intenzív felkészülés az egyik fogás alapanyagával, a bresse-i csirkével, mely különleges előkészítést igényel, és amelyet a 30 évvel ezelőtti döntő emlékére választottak ismét a bírák. Második ételként rendhagyó módon vegán fogást kell elkészíteni, melyhez tejet és tojást sem használhatnak a csapatok.

A magyar csapat tagjai: Szulló Szabina, Hamvas Zoltán, Széll Tamás, Vomberg Frigyes, Szabó Kevin Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

A magyar csapat nagy reményekkel indulhat: mint Széll Tamás séf a mai sajtótájékoztatón elmondta: a 2013-ban első magyar versenyzőként elért tizedik helyéhez képest legalább öt helyet szeretne előrelépni.

http://travelo.hu/bor/2016/05/12/szell_tamas_nyerte_a_bocuse_d_or_europai_dontojet/

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.