A hely, ahol 420 forintért Michelin-csillagos ételt kap

utcai árus
PUBLIKÁLÁS: 2016. augusztus 09. 09:02
Michelin-csillagot kapott egy Szingapúrban működő utcai ételbódé, a Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle.

Chan Hon Meng, aki 35 éve készít hongkongi szójaszószos csirkét a saját kis kuckójában, először azt hitte, tréfálnak vele, írja a hvg.hu. Az 51 éves, malajziai férfi fiatalon kezdte a szakmát, a fortélyokat egy hongkongi séftől leste el. Így nem volt kérdéses, hogy Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle-nek nevezi el a 2009-ben, Szingapúr kínai negyedében megnyitott kifőzdéjét.

Chan Hon Meng reggel ötkor kezd. Öt órát vesz igénybe a napi 150 csirke előkészítése. Nyitáskor már hosszú sorok kígyóznak az üzlet előtt. Addig marad, amíg az utolsó csirke is elfogy.

Hetente száz órát dolgozik. A legolcsóbb étel nála átszámítva másfél dollárba, nagyjából 420 forintba kerül.

A Michelin-csillag óriási áttörés számára. Azt reméli, az elismerés segít abban, hogy a világ egyre jobban felismerje és elismerje az utcai ételkészítést. Árat a díj elnyerése után sem emel. Az ügyfélkör bizalma fontosabb számára, mint a rövid távú haszon.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.