Gasztro-tárlatvezetések Majkon, Ozorán és Tiszadobon

Magyarország
PUBLIKÁLÁS: 2016. július 21. 11:47
Ürmös bor, reneszánsz gasztronómiai élmény és főúri ebédlők titkai várják az érdeklődőket július utolsó hétvégéjén Majkon, Ozorán és Tiszadobon.

A Kamalduli remeteségben Majkon a 250 éve itt élt, némasági fogadalmat tett szerzetesek békéjét élhetjük át egy kicsit mi is. A hangulatában egyedülálló, Európa-szerte kuriózumnak számító barokk műemlékegyüttesben július 23-án, szombaton 11.00 és 14.00 órakor a Cellakertek fűszerei és a kamalduli remeték hagyatéka címmel rendhagyó tárlatvezetésre várják a látogatókat, akik barátkötéllel a derekukon kóstolhatják a remeték receptúrája alapján készített ürmös bort.

Majki remeteség Fotó: Beka / Forster Központ

A remeteség épületegyütteséhez tartozó Esterházy-kastély alatt húzódó hűvös borospincében pedig megismerhető az ürmös bor készítésének módja is.

Ozorán a Pipó-várkastély udvarán reneszánsz ruhába öltözött asszonyok régi korok konyháját elevenítik fel július utolsó hétvégéjén. Aki a korabeli konyhai eszközökre, ételekre, eljárásokra és receptekre kíváncsi, az július 23-án szombaton, 11.00-16.00 óra között látogasson el az ozorai várkastélyba. Annak is érdemes útra kelnie, aki a várkastély hatszáz éves falai között gasztronómiai tárlatvezetésen és borkóstoláson venne részt.

Ozorai várkastély Fotó: Hack Róbert / Forster Központ

Ozorán, július 23-24-én, szombat-vasárnap 11.00 és 14.00 órakor indulnak a reneszánsz gasztronómiai szokásokat felidéző várséták Pipó Uram lakomái címmel. Szombaton a tárlatvezetéseket követően a szekszárdi Heimann pincészet borait kóstolhatják meg az érdeklődők.

A tiszadobi Andrássy-kastélyban is a gasztronómiáé lesz a főszerep július 23-án és 24-én. A holt Tisza partján álló romantikus kastélyban tekinthető meg a híres Andrássy-ebédlő, amelynek szecessziós berendezését és színes ablakait Rippl-Rónai József tervei alapján rekonstruálták.

Andrássy-kastély Fotó: Forster Központ

A káprázatos, ólomüveg ablakos ebédlő titkait a 11.00 és 14.00 órakor induló rendhagyó tárlatvezetéseken ismerhetik meg a látogatók. A kastélyban július 23-án, szombaton a tokaji Hímesudvar pincészet borait is meg lehet megkóstolni - áll a Forster Központ közleményében.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.