Anyukáink titkos receptje: így készül a legkrémesebb tojásrántotta

recept
PUBLIKÁLÁS: 2025. november 13. 09:15
Van a klasszikus, és van a krémes tojásrántotta, amely lágy, szinte habos, ahogy édesanyánk készíti. Egyszerű, gyors, és alig néhány hozzávalóval elkészíthető fogás, amelyet bármikor összedobhatsz. Íme, a legkrémesebb tojásrántotta receptje!

Azt gondoljuk, a tojásrántottánál egyszerűbb étel nincs, és bárki el tudja azt készíteni. Ez így is van, azonban most elárulunk egy titkos összetevőt, amelytől egy egyszerű tojásrántotta is igazi gurmé fogás lesz. Otthon, egyszerű alapanyagokból elkészítheted akár reggelire, ebédre vagy vacsorára. Most figyelj, mert leleplezzük a titkot.

Tojásrántotta készítése
Eláruljuk a legkrémesebb tojásrántotta receptjét / Fotó: Adamov Dmitriy / 123RF

Miért különleges ez a tojásrántotta?

Ennek a tojásrántottának a titka a hozzáadott tejföl, amelytől igazán lágy és krémes lesz a végeredmény. Egyszerű, mégis fantasztikus, hiszen kevés hozzávalóból, igen különleges és gazdag íz születik, ráadásul pár perc alatt elkészül. Könnyen variálható, mehet bele bacon, sajt, friss zöldfűszer vagy zöldség.

Hozzávalók (2 adaghoz):

  • 4 friss tojás
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • csipet só
  • frissen őrölt bors
  • aprított snidling vagy újhagyma (tálaláshoz)
  • opcionálisan: ropogós bacon

Készítheted pirított hagymával, paprikával, paradicsommal összesütve is.

Elkészítés:

  1. Egy tálban verd fel a tojásokat, de ne túl habosra, csak annyira, hogy elegyedjenek, majd adj hozzá 1 evőkanál tejfölt.
  2. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat alacsony hőfokon.
  3. Öntsd bele a tojást és egy spatulával lassan, finom mozdulatokkal kevergesd. 
  4. Amikor a tojás épp csak megszilárdul, húzd le a tűzről.
  5. Ízesítsd sóval, borssal, majd szórd meg friss snidlinggel.

A végeredmény egy bársonyosan krémes tojásrántotta, amely messze túlszárnyalja a hagyományos verziót. Egy szelet pirítóssal tökéletes napindító, de egy filmnézős vacsorára is tökéletes.

Tippek és trükkök a tökéletes tojásrántottához

A rántottát mindig spatulával keverd, ne villával! Finom, lassú mozdulatokkal tereld félre a nagyobb tojásdarabokat, hogy az alatta lévő folyékony rész is megsüljön. Így lesz a végeredmény puha, lágy és homogén állagú. Ha nincs kéznél tejföl, kipróbálhatod tejjel is. A ropogós bacon remekül passzol hozzá, főleg, ha tartalmasabb reggelire vágysz.

A tejfölös tojásrántotta önmagában is megállja a helyét, de a bacon, egy kevés reszelt sajt vagy friss zöldfűszer igazi luxus élménnyé varázsolja ezt a klasszikus fogást.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.