
Az idő zordabb, a szél fúj, a napok egyre rövidülnek és eljön az ideje az influenza- és megfázásszezon szokásos immunrendszer tuningjának. Mikor is lehetne aktuálisabb egy mennyei, gőzölgő Újházi-tyúkhúsleves recept, mint a novemberi hidegek beköszöntével?

Ha egy igazán ízletes húsleves receptet keresel, akkor jó helyen jársz! Az eredeti Újházi-tyúkhúsleves receptjéhez kész mondakör fűződik. Eszerint Újházi Ede gasztronómiai szenvedélyének köszönhetjük a forró finomságot. Úgy tartják, a magyar színész egészen Debrecenig utazott csak azért, hogy a húsleveshez beszerezze a legtökéletesebb alapanyagot, ami az Újházi szavával élve az igazi „életízű” vén kakast jelentette, amelyben „szerelmi viharok íze-sava gyülemlett össze”. Újházi receptje a baromfi minden részét felhasználta, a taréjától minden más megkülönböztető szervéig – ez adta a leves varázsát.

De az Újházi-tyúkhúsleves titka nem(csak) az alapanyagban rejlett, hanem a türelemben, lassú tűzön való, hosszas főzésben is. Bár a színész imádta a kakasból készült finomságot, tyúkhúsból is elkészülhet a mennyei, eredeti Újházi-tyúkleves. Mutatjuk hogyan!

Hagyd, hogy a leves csak gyöngyöződjön! Minél lassabban főzöd, annál ízletesebb finomság kerül majd az asztalra.
Így hat az egészségedre a húsleves:
Kattints még több szuper receptért:



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.