recept, őszibarack-krémleves, őszibarack, leves

Filléres őszibarack-krémleves recept: a szezon legkrémesebb finomsága

krémleves
PUBLIKÁLÁS: 2025. augusztus 07. 11:15
Te is imádod? Nincs is annál jobb, mikor beköszönt az őszibarack szezon! De nem csak sütikben és gyümölcssalátákban isteni ez a mézédes gyümölcs, krémlevesnek is kiváló! Hoztunk egy tuti receptet, olvass tovább!

Az őszibarack-krémleves frissítő és mégis lágy, édes, pont amire egy kellemes délutánon vágyik az ember. Ha szereted a gyümölcsös, krémes desszerteket, ez a recept kihagyhatatlan!

recept, őszibarack-krémleves, őszibarack
Filléres őszibarack-krémleves recept
Fotó: Nemeth Andras Peter / SzabadFöld

Ha őszibarackból készült krémlevest még nem próbáltál, akkor itt az ideje! Ez a fogás egyszerre könnyű, finom, és gyorsan elkészül, mégis igazi különlegesség az őszi gyümölcsök között. Egy kis vanília, tejszín, és néhány apró trükkel olyan kényeztető ízvilágot kapsz, ami simán versenyre kel a legjobb desszertekkel, és még a konyhában sem kell órákat szobroznod!

Így lesz tökéletes az őszibarack-krémleves – recept

Nem kell hozzá más, csak pár alapanyag, mégis varázslatos lesz a végeredmény. A recept egyszerű, de ne becsüld alá: a pudingpor miatt tényleg tökéletes állagú és nem túl híg lesz a gyümölcsleves, ráadásul még hidegen is csodásan fogyasztható.

Lássuk a filléres őszibarack-krémleves receptjét

Hozzávalók, amikre szükséged lesz

  • 1 kg érett őszibarack
  • 6 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
  • 5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (37 g)
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • Opcionálisan tejszínhab, és friss őszibarackdarabok a tálaláshoz
recept, őszibarack-krémleves, őszibarack, leves
Az őszibarackban található vitaminok és antioxidánsok javítják a test vérkeringését
Fotó: Nitr /  Shutterstock 

Így készítsd el

  1. Az őszibarackokat megmosod, meghámozod és kimagozod.
  2. Egy lábasba teszed a gyümölcsöt, hozzáadod a cukrot és a vizet, majd felforralod. Lassú tűzön főzd körülbelül 10 percig, amíg az őszibarack megpuhul.
  3. Közben a pudingport elkevered a tejjel simára, hogy ne legyen csomós.
  4. Amikor az őszibarack megpuhult, leveszed a tűzről, majd botmixerrel alaposan simára turmixolod.
  5. A gyümölcspüréhez hozzáöntöd a pudingos tejet, visszateszed közepes lángra, és folyamatos keverés mellett addig főzöd, míg besűrűsödik, nagyjából 2-3 percig.
  6. Levéve a tűzről, belekevered a tejszínt, ami lágyítja és krémesíti a levest.
  7. Hagyd kihűlni, majd legalább 1-2 órára tedd a hűtőbe, hogy igazán összeérjenek az ízek.

Tálaláskor kínálhatsz mellé egy kis tejszínhabot, és szórhatsz a tetejére friss őszibarackdarabokat.

Bors tipp: ha szereted az izgalmas ízeket, egy csipetnyi őrölt fahéj vagy szerecsendió igazán jól passzol az őszibarackhoz. A tejszínhab helyett akár egy kis natúr joghurtot is keverhetsz az őszibarack-krémlevesbe.  

Kísérletezz bátran más gyümölcsökkel is, például sárgabarackkal vagy körtével, ha épp nincs kéznél őszibarack! 

A következő videóban egy másik őszibarack-krémleves recepttel ismerkedhetsz meg:

Az alábbi recepteket se hagyd ki:

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.