Test és lélek

A könnyező Szűz Mária-szobrok csodái

Füredi

Létrehozva: 2019.03.31.

<p>Bizonyára sokan hallottak már könnyező képről vagy szoborról, vagyis olyan tárgyról, amelyről azt állítják a szemtanúk, hogy emberi könnyeket ejtenek, illetve emberi vért verítékeznek.</p>

A katolikusok hitükben vallják és gyakorolják a szentek tiszteletét, ezért lelki vezetőjük saját belátásukra bízza, hogy hisznek-e abban, amiről az egyház kizárja a csalás gyanúját. Nagyon szigorúan vizsgálják ezeket az eseteket, és csak kivételes alkalommal ismerik el hitelesnek, vagyis természetfeletti eredetűnek. Valójában csak azokat a könnyező, vérző szobrokat, tárgyakat fogadják el, amelyeknek tudományos vizsgálatok is alátámasztják a hitelességüket. 

Ugyanakkor a protestánsok bálványimádásként tekintenek ezekre az esetekre, míg a nem hívők sokszor csalásra gyanakszanak. 

Sok könnyező szoborról – amelyek általában Szűz Máriát ábrázolják – kimutatták, hogy hamisítások, és csak a hívők megtévesztésére jók. A tapasztalatok szerint fémből készült szobrok nem könnyeznek, leggyakrabban közönséges festett gipszszobroknál, illetve képeknél fordul elő. 

Tudományosan is bizonyított 

Az Akitai Miasszonyunk és a Siracusai Könnyező Madonna esetében azonban nemcsak a tudományos eredmény, hanem az a tény is hozzájárult az egyházi jóváhagyáshoz, hogy a vizsgálatot akkor tudták lefolytatni, amikor a jelenség épp tartott. Kiderült, hogy emberi fehérjét tartalmazó könnyeket bocsátott ki a faszobor és a kisméretű gipszszobor. A könnyezést csodajelek, azonnali gyógyulások kísérték. 

A Siracusai Könnyező Madonna egy Szűz Máriát ábrázoló gipszöntvény szobor, amely a szemtanúk vallomása alapján négy napig folyamatosan könnyezett a szicíliai városban. A legenda szerint 1953. augusztusában Siracusában egy nő a szülés után beteg lett, görcsök gyötörték, az orvosok nem tudtak segíteni rajta, így az állapota válságosra fordult. Férje a Madonnát vádolta, amiért nem segít. Aztán hirtelen jobbra fordult az asszony állapota, és nedvesség csepegett rá, amikor az ágyban feküdt.

Ki­derült, az a Madonna-gipszmásolat kezdett könnyezni, amit nászajándékba kapott a fiatal pár az egyik rokontól, és az ágy fölé akasztott. Hamarosan egyre többen gyűltek a lakásba, és valaki kihívta a rendőrséget. A rendőrök az őrszobára vitték a könnyező Madonnát, és megállapították, hogy nincs csalás. Egyházi felkérésre tartományi egészségügyi szakemberek vizsgálták a szobrot, amely a csoport érkezésétől számítva még tizen­öt percig könnyezett, és más napokon is sírt. A tudományos vizsgálat kimutatta, hogy a könny emberi fehérjét tartalmaz. 

Megindult a zarándoklat

Az év végéig 189 szemtanút hallgattak ki, akik látták. Annak a rendőrnek, aki a lakástól az őr­szobáig tartó úton, az autóban ülve tartotta a szobrot, az egyenruhája teljesen nedves lett. A jegyzőkönyv szerint a rendőrségre érkezés után az üveglapról leszedett szobor mindenhol száraz volt, csak a szeméből jött nedvesség. Ezután letörölték, hogy az is száraz legyen, ám újabb könnycseppek bukkantak fel. A rendőrök megrendültek, letérdeltek és imádkoztak.

A szobor nem maradhatott a lakásban, mert rengetegen akarták megnézni. Már az első három hónapban 1076 zarándoklatot számolt össze a városi bizottság. Az öntött gipsz végleges helyre került a Santuario della Madonna delle Lacrime altemplomába, és Siracusa főegyházmegye érseke Siracusa városát 1968. szeptember 1-jén felajánlotta Szűz Mária Szeplőtelen Szívének.

Visszatért a hallása

A japán Honsú szigetén a Legméltóságosabb Oltáriszentség Szolgálóinak Intézménye Akitától hat kilométerre található egy Juzavadai nevű dombon. A női szerzetesház tagja lett 1973. má­ju­sában a nem halló Sasagawa asszony, aki június 12-én erős fényt látott az oltár felől, később stigmát kapott, majd bal kezén vérző keresztet talált.

Július elején a szobor beszélt hozzá, 1974. májusában egy angyal azt ígérte, átmenetileg visszakapja hallását, majd később meggyógyul – ok­tóberben ideiglenesen vissza is kapta hallását, majd a teljes siketségből 1982. május 30-án gyógyult ki az Oltáriszentség imádása közben. Egy szöuli asszony is akkor gyógyult meg, amikor koreai papok az ő felgyógyulásáért imádkoztak az Akitai Miasszonyunkhoz.

A pápa is hitelesítette

A szobor 1975. január 4. és 1981. szeptember 15. között százegyszer könnyezett. A Niigatai egyházmegye püspöke négy alkalommal látta ezt, és egyszer megízlelte a folyadékot, amelyet sósnak talált. 1975. januárjában laboratóriumba vitték a könnyeket és a vért. Az akitai egyetem orvoskarának törvényszéki professzora tudományosan megvizsgálta a szobor könnyeit, és arra a megállapításra jutott, hogy valóban emberi eredetűekről van szó. Joseph Ratzinger bíboros (a későbbi XVI. Benedek pápa) a jelenséget 1988. júniusában hitelesnek találta.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091077_auto_resized.png
origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26444_resized.jpg?avcount=1711634713
origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082275_auto_resized.png
metropol.hu

„Mikes Anna csak egy van” – durván beszóltak Tóth Gabinak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090505_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17086745_auto_resized.jpg
ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090504_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

„A City legyőzi az Arsenalt, de bajnok egyik csapat sem lesz”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26445_resized.jpg?avcount=1711634713
origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088075_auto_resized.jpg
travelo.hu

Hamarosan újraindulnak a népszerű dunakanyari körjáratok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084502_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711634713
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17079298_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Kiszállok" – Ennyi volt, Till Attila elbúcsúzott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091254_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Stana Alexandra: Egyedül vagyok, de nem vagyok magányos

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/JmHfTibHr1n8GMOthOqKbLlYRwMklrpXPyMmnp3NQaQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyZjk5NmE0ZWQ2YzRmMGViYjQwMmM3N2Y3ZTllMmIz.jpg
Ezo

Hétfőn érkezik a telihold, ez a négy csillagjegy már ma érezheti a hatását

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/nYMsw4zKCvYAZ6pQY_UmjgNi8htapMVwcLVH1IQzkbA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E4NTk4MmYxNDU4YTRhMTJhOTVmMmVkY2FmNjg5NGEz.jpg
Ezo

Ősi tudás tárul fel: ezt árulja el rólad az atlantiszi horoszkóp