Jellemünk mellett étkezési szokásainkat is meghatározza születésünk ideje. Könnyebb egészségesen táplálkoznunk, ha tisztában vagyunk azzal, hogy csillagjegyünk szerint milyen diéta illik hozzánk és mely ételeket kell száműznünk étrendünkből.
Mit egyen? A kiegyensúlyozott étkezés ajánlott! A zabpehely, a hal, a zöldségek, melyek között lehet káposzta, retek, fehérrépa is, enyhén zsíros hússal és sült burgonyával. A kapor és a hagyma különösen jót tesz a Kos jegy szülötteinek. Kerülje az éjszakai nassolást.
Étellista– Hús: bárány, hal – Gyümölcs: grépfrút, görög- és sárgadinnye, málna, kivi – Zöldség: sárga- és fehérrépa, burgonya, retek, paprika – Fűszerek: bors, hagyma, sáfrány, kapor, rozmaring, menta, koriander, kakukkfű
Mit egyen? Hajlamos a falánkságra… Ne feledje: nem mindig egészséges, ami finom! Egyen sok gyümölcsöt, a narancs, citrom, alma, szilva és körte a legjobb választás. A hús mellé pedig könnyű salátát, sárgarépát és káposztát válasszon.
Étellista– Hús: Marhahús – Gyümölcs: alma, szilva, banán, cseresznye, körte, narancs, citrom – Zöldség: borsó, paraj, paradicsom, sárgarépa, káposzta – Fűszer: kapor, petrezselyem, menta, szegfűszeg, ánizs
Mit egyen? Részesítse előnyben a fehérjetartalmú ételeket, például a tojást, a sajtot és a diót. Idegrendszerét óvja az aszalt szilva és barack, az olajbogyó és a földi mogyoró. Ehet erősen fűszereset is.
Étellista:– Hús: baromfi – Gyümölcs: karambola, gránátalma, datolya, dió – Zöldség: bab, kelkáposzta, zeller, olajbogyó, paprika, paradicsom – Fűszer: chili, bors, torma, szerecsendió
Mit egyen? Érzékeny a gyomra, ezért érdemes odafigyelni, mit eszik. Görögdinnyét korlátlan mennyiségben fogyaszthat, mert az tisztítja a szervezetet. Ajánlottak a zöldségek és a tenger gyümölcsei, de csak módjával.
Étellista:– Hús: hal, tengergyümölcsei – Gyümölcs: kókuszdió, szőlő, citrom, görögdinnye – Zöldség: káposzta, uborka, uborka, burgonya, fejes saláta, fehérrépa – Fűszerek: citrom, mustár, kakukkfű, vanília, fahéj, torma, zsálya
Mit egyen? Feltétlenül egyen baromfit, és minél több friss és szárított gyümölcsöt. A zöldségek közül pedig tököt és padlizsánt.
Étellista:– Hús: baromfi, vadhúsok, hal – Gyümölcs: alma, citrom, narancs, ananász – Zöldség: olajbogyó, tök, padlizsán, karalábé, zöldborsó – Fűszer: koriander, gyömbér, tárkony, ánizs, szegfűszeg, bazsalikom, cikória
SZŰZ
Mit egyen? Legjobb, ha többnyire vegetáriánus étrendet választ. Felejtse el a zsíros disznóhúst. Néhanapján ehet csirkét vagy borjút. Zöldséget és gyümölcsöt fogyaszthat korlátlanul.
Étellista:– Hús: borjú – Gyümölcs: sárgabarack, gránátalma, dinnye, eper, ribizli – Zöldség: bab, karfiol, zeller, tök, saláta, uborka – Fűszer: cikória, vanília, babérlevél, fahéj
Mit egyen? Hajlamos a habzsolásra… Az érbetegségek elkerülésére egyen fokhagymát és áfonyát, reggelire pedig valamilyen csírát. Kerülje a fűszereset, helyette fogyasszon finom szószokat és vitamindús salátákat.
Étellista:– Hús: kerülendő – Gyümölcs: alma, áfonya, banán, cseresznye, körte, málna, eper, datolya – Zöldség: borsó, spárga, paradicsom, szójacsíra, búzacsíra – Fűszer: szegfűszeg, ánizs, zsálya, tárkony, kapor
Mit egyen? Igyekezzen minél több fűszeres szószt fogyasztani. Egyen sok fehérrépát és káposztát. Tejterméket is ehet, de csak mértékkel. Halat minden mennyiségben fogyaszthat.
Étellista:– Hús: kagyló, rák, hal – Gyümölcs: grépfrút, görögdinnye, sárgabarack, alma – Zöldség: fehérrépa, sárgarépa, káposzta, tök, retek – Fűszerek: bazsalikom, koriander, mustár, torma
Mit egyen? Fontos a sok ásványvíz, a zöldségek közül leginkább a borsó, bab és a szója. A húst a hétköznapokon nyugodtan elhagyhatja. Zöldségeket, főleg kaprot és petrezselymet korlátlanul ehet.
Étellista:– Hús: sertés – Gyümölcs: datolya, mangó, füge – Zöldség: articsóka, káposzta, borsó, bab, szójacsíra – Fűszer: kakukkfű, menta, petrezselyem, bazsalikom, citromfű, kapor
Mit egyen? A Bak ad a részletekre: a szép terítő, az ezüst evőeszköz és a szervírozás fontos számára. Kivételes jegyben született, mert bármit ehet, amit megkíván. Étkezés előtt bátran megihat egy pohár bort is.
Étellista: – Hús: bárány, sertés – Gyümölcs: görögdinnye, sárgadinnye, alma, dió – Zöldség: fehérrépa, padlizsán, spárga, tök, paprika – Fűszer: ánizs, szegfűszeg, zsálya, petrezselyem, szerecsendió
Mit egyen? Sok tejtermékeket, főleg kefirt. Fogyasszon sok zöldséget és salátát. Egészsége meghálálja, ha a gránátalma a kedvenc gyümölcse. Ám mindenfajta édességet – sütemény, cukor, keksz – iktasson ki az étrendjéből.
Étellista:– Hús: hal – Gyümölcs: sárgadinnye, gránátalma, őszibarack, ringló – Zöldség: cukkini, cékla, fejes saláta, uborka, lilahagyma – Fűszer: kakukkfű, menta, zsálya, vanília, petrezselyem, édes gyökér
Mit egyen? Hajlamos a gyomorrontásra. Ne fogyassz tartósított élelmiszert, túl fűszeres és túl zsíros ételeket, például olajban sült krumplit.
Étellista:– Hús: hal – Gyümölcs: datolya, füge, mangó – Zöldség: articsóka, káposzta, envídia, zöldbab – Fűszer: tárkony, kakukkfű, gyömbér, fokhagyma