Csokoládé

Látványos csokicsodák a világ minden tájáról

Bors

Létrehozva: 2024.11.25.

Izgalmas és látványos csokoládés desszertek a világ minden tájáról.

A Fanny magazin receptjei alapján elkészítheti a fondüt, a sachert és az amerikai sajttortát.

Izgalmas és látványos csokoládés desszertek a világ minden tájáról Fotó: Pixabay

Horvátország: Puffasztott rizses csoki

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 25 dkg cukor
  • 0,5 dl víz
  • 12,5 dkg margarin
  • 20 dkg tejpor
  • 5 dkg holland kakaópor
  • 12 dkg puffasztott rizs

Elkészítés:
   1.  A cukorból és a vízből közepes lángon cukorszirupot főzünk, majd ehhez hozzáadjuk margarint.
   2.  Egy tálban a tejport és a kakaóport összekeverjük, jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a puffasztott rizst.
   3.  A masszát folpakkal kibélelt sütőformába kanalazzuk, majd vizes kézzel eligazgatjuk és jól belenyomkodjuk.
   4.  Egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk, és másnap, vízbe mártogatott késsel, tetszés szerint felszeleteljük.

Brazília: Bolo de rolo (tekercstorta)

Hozzávalók (6 adaghoz):
A tésztához:

  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 25 dkg liszt

A töltelékhez:

  • mogyoró- vagy csokoládékrém

Elkészítés:
1. A vajat keverjük habosra a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, mindegyik után jól elkeverve. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre.
2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan, laza mozdulatokkal forgassuk a tésztába, hogy ne törjük össze a habot.
3. A tésztát osszuk el öt egyenlő részre. Az egyik adagot egyenletesen, vékony rétegben terítsük szét egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és spatulával simítsuk el. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 5-7 percig, amíg aranyszínű lesz, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert könnyen kiszáradhat.
4. A megsült tésztát borítsuk ki egy tiszta konyharuhára, és vékonyan kenjük meg a csokoládé- vagy mogyorókrémmel. Tekerjük fel, majd csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe.
5. A maradék négy masszából is ugyanígy süssük meg a lapokat. Az újabb tésztaréteget is kenjünk meg krémmel, és tekerjük az előző tekercs köré, így kapjuk meg a sok rétegből álló süteményt.
6. Az egészet tegyük legalább egy órára hűtőbe, hogy összeálljon és könnyebben szeletelhető legyen.

Svédország: Kladdkaka (ragacsos csokoládétorta)

Hozzávalók (4 adaghoz):

  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés:
1. A tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd beszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sót.
2. Első lépésként a vajat a mikróban felolvasztjuk. A csokoládés masszához keverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a tésztát.
3. A masszát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 22- cm-es tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
4. Kínálhatjuk tejszínhabbal, egy gombóc vaníliafagyival, gyümölccsel vagy vaníliás öntettel is.

Németország: Kalter Hund (Hideg kutya)

Hozzávalók (6 adaghoz):

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 25 dkg kókuszzsír
  • 2 tojás
  • 7 dkg porcukor
  • 2 ek. kakaópor
  • 5 ek. rum
  • 20 dkg vajas keksz

Elkészítés:
1. Gőz felett összeolvasztjuk a darabokra vágott kétféle csokoládét és a kókuszzsírt.
2. A tojást robotgéppel krémesre keverjük a porcukorral, a kakaóporral és a rummal. Hozzákeverjük az olvasztott, kókuszzsíros csokoládét, és visszatesszük a gőz fölé.
3. Egy kisebb, szögletes, hosszúkás formát kibélelünk átlátszó fóliával. Az aljára kenünk kevés csokoládés krémet, és egy sorban kirakjuk keksszel. Erre ismét rákenünk egy réteg krémet, majd újra a keksz következik. Ezt addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. Úgy gazdálkodunk a krémmel, hogy egy vékony réteg jusson még belőle a legfelső kekszsor tetejére is.
4. Az elkészült süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap tálra borítjuk, lehúzzuk a fóliát és felszeleteljük. A tetejét díszíthetjük habcsókkal, csokigolyókkal, tört keksszel és kekszmorzsával.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek