A Fanny magazin receptjei alapján elkészítheti a fondüt, a sachert és az amerikai sajttortát.
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés:
1. A cukorból és a vízből közepes lángon cukorszirupot főzünk, majd ehhez hozzáadjuk margarint.
2. Egy tálban a tejport és a kakaóport összekeverjük, jól összedolgozzuk, majd beleforgatjuk a puffasztott rizst.
3. A masszát folpakkal kibélelt sütőformába kanalazzuk, majd vizes kézzel eligazgatjuk és jól belenyomkodjuk.
4. Egy éjszakára a hűtőszekrénybe rakjuk, és másnap, vízbe mártogatott késsel, tetszés szerint felszeleteljük.
Hozzávalók (6 adaghoz):
A tésztához:
A töltelékhez:
Elkészítés:
1. A vajat keverjük habosra a cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, mindegyik után jól elkeverve. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, és keverjük csomómentesre.
2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan, laza mozdulatokkal forgassuk a tésztába, hogy ne törjük össze a habot.
3. A tésztát osszuk el öt egyenlő részre. Az egyik adagot egyenletesen, vékony rétegben terítsük szét egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és spatulával simítsuk el. Süssük előmelegített sütőben 180 fokon, körülbelül 5-7 percig, amíg aranyszínű lesz, de vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert könnyen kiszáradhat.
4. A megsült tésztát borítsuk ki egy tiszta konyharuhára, és vékonyan kenjük meg a csokoládé- vagy mogyorókrémmel. Tekerjük fel, majd csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe.
5. A maradék négy masszából is ugyanígy süssük meg a lapokat. Az újabb tésztaréteget is kenjünk meg krémmel, és tekerjük az előző tekercs köré, így kapjuk meg a sok rétegből álló süteményt.
6. Az egészet tegyük legalább egy órára hűtőbe, hogy összeálljon és könnyebben szeletelhető legyen.
Hozzávalók (4 adaghoz):
Elkészítés:
1. A tojásokat habosra keverjük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, majd beszitáljuk a lisztet, a kakaóport és a sót.
2. Első lépésként a vajat a mikróban felolvasztjuk. A csokoládés masszához keverjük, majd csomómentesre dolgozzuk a tésztát.
3. A masszát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 22- cm-es tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon 15-20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.
4. Kínálhatjuk tejszínhabbal, egy gombóc vaníliafagyival, gyümölccsel vagy vaníliás öntettel is.
Hozzávalók (6 adaghoz):
Elkészítés:
1. Gőz felett összeolvasztjuk a darabokra vágott kétféle csokoládét és a kókuszzsírt.
2. A tojást robotgéppel krémesre keverjük a porcukorral, a kakaóporral és a rummal. Hozzákeverjük az olvasztott, kókuszzsíros csokoládét, és visszatesszük a gőz fölé.
3. Egy kisebb, szögletes, hosszúkás formát kibélelünk átlátszó fóliával. Az aljára kenünk kevés csokoládés krémet, és egy sorban kirakjuk keksszel. Erre ismét rákenünk egy réteg krémet, majd újra a keksz következik. Ezt addig folytatjuk, míg tartanak a hozzávalók. Úgy gazdálkodunk a krémmel, hogy egy vékony réteg jusson még belőle a legfelső kekszsor tetejére is.
4. Az elkészült süteményt egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Másnap tálra borítjuk, lehúzzuk a fóliát és felszeleteljük. A tetejét díszíthetjük habcsókkal, csokigolyókkal, tört keksszel és kekszmorzsával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.