Te tudtad? Így kell helyesen felmelegíteni a maradék tésztát!

háztartási tippek
PUBLIKÁLÁS: 2024. június 03. 15:00
Ha így csinálod, tökéletes lesz a végeredmény!

A tészta sokak egyik kedvenc étele, és nem véletlenül: gyorsan, könnyen és változatosan lehet elkészíteni. Nagyobb adag kifőzése esetén pedig még másnap is tökéletes - de kizárólag jól felmelegítve. A Mindmegette cikkében most elárulták azt, hogyan kell helyesen felmelegíteni a maradék tésztát.

tészta
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Akkor lesz a lehető legfinomabb a maradék tészta, ha egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon melegítjük fel. A tökéletes végeredmény érdekében néhány csepp olajra és egy kevés vízre is szükség lesz, ezek ugyanis segítenek fellazítani az összeragadt tésztát.

Ha a tésztafőzés során egy kicsit előregondolkodunk, akkor érdemes egy kevés főzővizet félretenni, amit felhasználhattunk a későbbi melegítés során. A tapadásmentes serpenyő pedig azért fontos, mert ebben egyenletesen melegszik át a tésztát, továbbá az étel úgy frissül fel, hogy a szószban található csomók is feloldódnak. Különösen igaz ez a tejszínes öntetekre, amelyek megfelelő hő hatására lesznek újra lágyak és krémesek. Bár mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb felmelegíteni az ételt, azonban fontos tudni, hogy ez a módszer könnyen kiszárítja a tésztát, ezért inkább maradjunk a fent említett, serpenyős technikánál.

 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.