Konyha

Te se ismerted ezeket a praktikákat? Így lesz tökéletes a főtt kukorica

L.A.

Létrehozva: 2024.06.22.

Így lesz isteni finom a főtt kukorica!

Ha kukoricáról van szó, érdemes a kellemes illatú, telt, egészséges csöveket választani, amelyeken rajta van a minél üdébb zöld színű héj, mert ez véd a kiszáradástól. Semmiképp se vedd meg a kukoricát, ha a szemek fonnyadtak, ráncosak, ha a bajuszszálak már nem selymesek, és ha a csöveket takaró levelek sárgulnak, netán zörgősek, esetleg betegségre utaló barnás foltok mutatkoznak rajtuk - tanácsolja a mindmegette.hu.

Fotó: Pixabay

Ha megvannak a megfelelő kukoricacsövek, távolítsd el a héjat. A legfelső réteget dobd ki, a többi levelet tedd félre. Ezután szabadulj meg a bajuszszálaktól, majd egy éles késsel válaszd le a kukoricacsövek csúcsos végéről azt a részt, ahol nincsenek szemek, vagy nagyon aprók. Tetszés szerint a torzsa aljáról is levághatsz 1,5-2 centit. A túl hosszú kukoricacsöveket feldarabolhatod. Éles kést használj, és lehetőleg ne sértsd meg a szemeket. Elég, ha a kés pengéjével csak körbe jelölöd a vágás helyét, majd kézzel kettétöröd a csövet. Végül a csöveket és a félretett leveleket is mosd meg folyó víz alatt.

 

A főzési technika

A főtt kukorica elkészítéséhez béleld ki egy kellően nagy edény alját a félretett levelekkel. Rendezd el rajtuk a kukoricacsöveket, majd takard be őket vékonyan a maradék csuhéval. Erre önts lassan annyi hideg vizet, hogy az egészet ellepje, és forrald fel közepes lángon. Forrás után kapcsold lejjebb a tűzhelyt, fedd le az edényt, és gyöngyöző vízben főzd tovább a kukoricát még néhány percig, amíg megpuhulnak a szemek. Fajtától is függhet a főzés ideje.

Sót nem szabad a vízbe tenni, mert kemények lesznek tőle a szemek. A csemegekukorica a zsengeségétől függően 10-35 perc alatt megpuhul. 8-10 perc főzés után szedj le a csövek végéről néhány nagyobb szemet, és kóstold meg. A takarmánykukorica főzési ideje akár egy óra is lehet. Kóstolással vagy villa beleszúrásával ellenőrizd az állapotát! Ezután sózva fogyasztható.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek